PlusUitgelicht

Een poëtische, vervreemdende voetbalwedstrijd bij Winkelcentrum Molenwijk

null Beeld
Jan Pieter Ekker

Kunstenaar, schilder, beeldhouwer, typograaf, beelddichter en ‘tapejockey’ Anan Striker (1988) put inspiratie uit het alledaagse: sport, muziek, typografie, liefde en kunst. Hij laat zich niet beperken tot één onderwerp, maar combineert erop los: een gebeurtenis in het leven, een onverwachte ontmoeting, een ‘nieuwtje’ dat tot hem komt, een overwinning van Ajax of een gevonden object dat hij zich toeëigent. Striker vertaalt alles intuïtief naar tekeningen, sculpturen en schilderijen. Met oog voor detail, tegelijkertijd het grote gebaar niet uit het oog verliezend – aldus ontstaan poëtische, vervreemdende aanpassingen van de realiteit.

Momenteel is Striker kunstenaarsresident in Werkplaats Molenwijk, de tweede projectruimte van galerie Framer Framed. Zondagmiddag organiseert Striker een alternatief potje voetbal op het trapveldje naast Winkelcentrum Molenwijk (naast de flats Tjasker en Spinnekop). Iedereen die wil, kan komen meevoetballen, aanmoedigen of tekenen met de vanishing spray van de scheidsrechter. “Trek je voetbalkleding aan, warm je stem vast op en neem je buurman, buurvrouw, vrienden en vriendinnen mee!”

Voetbalwedstrijd Molenwijk door Alan Striker, zondag 8 mei, 13.00 uur op het trapveldje naast Winkelcentrum Molenwijk, Molenaarsweg 3

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden