Duurzame cacao in chocomel

RIJSWIJK - De fabrikant van chocomel, FrieslandCampina Benelux, wil dat in 2014 alleen nog duurzame cacao wordt verwerkt in de chocoladedrank.

null Beeld

Nu is tien procent van de cacao die wordt ingekocht voorzien van een certificaat dat aangeeft dat het gaat om een maatschappelijk verantwoorde grondstof, waarbij rekening is gehouden met milieu en arbeidsomstandigheden. Volgens FrieslandCampina is nu nog onvoldoende maatschappelijk verantwoorde cacao beschikbaar om aan alle vraag te voldoen.

De onderneming heeft UTZ Certified in de arm genomen om boeren ertoe te bewegen niet langer bos te kappen en de grond uit te putten voor de cacaoteelt, maar hun te leren hoe ze hun grond op een milieuvriendelijke manier vruchtbaar kunnen houden. (ANP)

ANP Beeld
ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden