Aldus

Droogbloemen in quarantaine om de boel op te vrolijken

Hariatie Eleveld (44) van Field of Hope probeert Amsterdammers te verrassen met een rondreizend kunstwerk: droogbloemen in quarantaine.

Alice Boothby
null Beeld Dingena Mol
Beeld Dingena Mol

Dat klinkt bijzonder.

“Dat is het ook. Ik zit op verschillende plekken in de stad met een glazen kubus waar een mooi boeket in zit van gedroogde hortensia’s. Dat doe ik trouwens alleen doordeweeks en zonder aankondiging, want ik wil geen onveilige situatie creëren.”

Wat bedoelt u daarmee?

“Ik wil niet dat er te veel mensen komen. Dat is in deze tijd geen goed idee. Ik krijg vaak de vraag op Instagram waar ik de volgende dag ga zitten. Ze vragen dan: ‘Sta je er nog, ik wil ook langskomen’, maar dat is niet de bedoeling. Het is meer een lief gebaar voor toevallige passanten. Er ligt een briefje bij.”

Wat staat er op dat briefje?

“Dat dit een cadeau is voor de stad in deze gekke tijd. Daarnaast roep ik op een foto van de bloemen te maken en die door te sturen naar iemand die nu een bloemetje kan gebruiken.”

Hoe reageren mensen hierop?

“Mensen moeten erom lachen en vinden het leuk. Ik krijg veel positieve reacties.”

Dus u fietst door Amsterdam met een kubus onder uw arm?

“Nou, ik heb het op de scooter geprobeerd, maar dat ging niet zo soepel. De kubus is nog best groot: 90 bij 90 centimeter. Dus ik ga nu met de auto en blijf hooguit drie uur ergens zitten.”

U bent al naar het Museumplein en het Johnny Jordaanplein geweest. Waar wilt u nog heen?

“Ik zou graag naar het OLVG gaan en naar verzorgingshuizen. Wordt het vandaag mooi weer? Dan ga ik misschien wel naar het Oosterpark.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden