Driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat koken voor KLM

KLM serveert vanaf 25 oktober de maaltijden van de Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma in de World Business Class, op vluchten vanuit Amsterdam. Boerma gaat een jaar met KLM samenwerken.

Boerma kenmerkt zich door het gebruik van lokale en veelal biologische producten Beeld KLM

Boerma komt van restaurant De Leest in Vaassen. In 2002 opende hij dat restaurant met een Franse keuken samen met zijn vriendin Kim Veldman. Het restaurant ontving in 2003 een eerste, in 2007 een tweede en in 2014 de ultieme derde Michelinster.

Eerder werden maaltijden aan boord van KLM geserveerd van onder meer de chefs Cees Helder, Margot Janse, Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie Boer.

Boerma begint in 2016 zijn eigen restaurant in het vernieuwde Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden