PlusFilmrecensie

Dramatische wendingen in Supereroi leiden af van het alledaagse liefdesverhaal

Supereroi vertelt het liefdesverhaal van het Italiaanse koppel Anna en Marco op achronologische wijze. Wat een inspirerend verhaal over een turbulente relatie lijkt, blijkt uiteindelijk een medische soap vol onwaarschijnlijk drama.

Roosje van der Kamp
Jasmine Trinca en Alessandro Borghi in ‘Supereroi’.  Beeld Andrea Miconi
Jasmine Trinca en Alessandro Borghi in ‘Supereroi’.Beeld Andrea Miconi

Het Italiaanse romantische drama Supereroi is een fragmentarische film over de turbulente liefdesgeschiedenis van een Milanees koppel. In twee uur tijd vormt de film een lappendeken van belangrijke momenten in de relatie van Anna (Jasmine Trinca) en Marco (Alessandro Borghi), die steeds hun weg naar elkaar terugvinden. Daarbij stelt de film de vraag of het voorbestemd of toeval is dat deze twee mensen steeds weer bij elkaar terugkomen.

Anna is een striptekenaar die de dagelijkse momenten van haar leven tekent, Marco een natuurkundige gespecialiseerd in tijd. Supereroi brengt beide aspecten van hun leven samen: de film bladert door hun leven en eindigt schijnbaar willekeurig op belangrijke momenten ergens op de tijdlijn van hun relatie. Het is telkens aan de kijker om te ontcijferen waar op deze tijdlijn we ons bevinden.

Supereroi betekent superhelden. Koppels zijn de echte superhelden van vandaag, denkt Anna, omdat het lastig is om het een lange tijd met elkaar vol te houden. Het uitgangspunt van de film is dat superheld zijn geen bovenmenselijke krachten vereist, maar gewone deugden als geduld, liefde en vergeving. Deze mooie observatie over het belang van liefde in ons leven verliest al snel zijn aanvankelijke kracht door de overdreven wendingen die de film neemt.

In de eerste helft van de film zijn Anna en Marco een gewoon stel met gewone strubbelingen, maar al snel verzandt de film in dramatische plotontwikkelingen die rechtstreeks uit een medische soap lijken te komen.

Wanneer Marco bijvoorbeeld plotseling in elkaar zakt en bijna sterft, wordt hij geopereerd door zijn ex-geliefde, die hij jaren eerder plotseling verliet voor Anna, waar Anna dan weer enorm jaloers van wordt. Supereroi zit vol met dit soort dramatische wendingen die afleiden van het alledaagse liefdesverhaal die de eerste helft van de film leek te beloven.

Supereroi

Regie Paolo Genovese
Met Alessandro Borghi, Jasmine Trinca, Greta Scarano
Te zien in Cinecenter, Filmhallen, Het Ketelhuis, Pathé Tuschinski en City

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden