Weekendtips

Dit gaan we doen aankomend weekend (5 tips)

Geen plannen voor het weekend? Komt goed: dit zijn de 5 parels uit de culturele agenda van Amsterdam.

Redactie

Doen we nog een rondje?

Zaterdag organiseren Café Frits en de Ronde van de Orteliusstraat een wielerronde van 90 kilometer langs Haarlem, Zandvoort, Lisse en Aalsmeer. Deelname is gratis maar je moet wel een helm, goedwerkende fiets mét remmen en reservebandjes meenemen. Zorg dat je wel op tijd de finish haalt, anders mis je de finale van de Tour die op groot scherm wordt uitgezonden bij café Frits.
Zaterdag, 11.00 uur, gratis
Café Frits, Jan Evertsenstraat 135

Rainbow Road in Amsterdam

Elk jaar gaat Pride Amsterdam van start met de traditionele Pride Walk. Tijdens deze manifestatie wordt de diversiteit van de lhbt-gemeenschap gevierd, en wordt aandacht gevraagd voor lhbt’ers in landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Dat gebeurt onder andere door vlaggendragers. De manifestatie loopt via de Dam, de Vijzelsgracht en het Museumplein en eindigt in het Vondelpark. Daar vindt Pride Park plaats, een feestelijke bijeenkomst met muziek en theater.
Zaterdag, 11.00-13.30 uur, gratis
Homomonument

De Pride Walk is half feest, half demonstratie Beeld Pride Amsterdam
De Pride Walk is half feest, half demonstratieBeeld Pride Amsterdam

Een nieuw leven

Naar aanleiding van Pride Amsterdam wordt in het ITA de voorstelling Small Town Boy gespeeld. Regisseur Marcus Azzini vertelt met dit toneelstuk het verhaal van een jongen die zich niet herkent in zijn thuisomgeving op het platteland. Hij vlucht naar de stad in de hoop erkenning te krijgen. In Europese metropolen ontdekt hij zichzelf, experimenteert hij hier en daar en vecht hij voor zijn identiteit. Maar kun je wel een ander mens worden in een wereld waar seksuele en persoonlijke vrijheid niet vanzelfsprekend zijn?
Vrijdag en zaterdag, 20.00-22.10 uur, €24,50
Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26

Shake it

Milkshake organiseert voor de derde keer een speciale editie van het lhbt-festival. Tijdens MiniMilkshake, een dag voor het grote festival losbarst, hebben mensen met een licht verstandelijke beperking de mogelijkheid om hun eigen feestje te bouwen, zonder dat het feestgedruis te overweldigend wordt.
Vrijdag, 16.00 tot 19.00 uur, €7,50
Klönneplein, Westerpark

Vertel me meer

De School wil een plek zijn waar iedereen terechtkan. Daarom heeft het café dit weekend een aantal verhalenvertellers uitgenodigd die allemaal anders in het leven staan. Op het buitenterras vertellen de sprekers, die verschillende migratieachtergronden hebben, verhalen over hun ervaringen in Amsterdam. De voertaal is Engels.
Zondag, 20:00-22:00 uur, gratis
Café DS, Jan van Breemenstraat 1

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden