Aldus

Dierenliefhebber Alwyn broedde een eendenei uit

Dierenliefhebber Alwyn Wils (49) heeft met zijn eigen lichaam succesvol een eendenei uitgebroed. Leest u de vorige zin gerust nog een keer.

null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Was het een zware bevalling?

“Dat viel wel mee. Ik was geëmo­tioneerd toen het eendje uit het ei kroop. Mijn adem stokte. Ik was er echt door geraakt.”

Waarom wilde u een eendenei ­uitbroeden?

“Nieuw leven fascineert mij. Wanneer ik een jong eendje zie, maakt mijn hart een looping. Ik zet daarvoor graag mijn auto aan de kant en ga even kijken. Van jongs af aan verzorg ik verstoten eendjes en dat ben ik altijd blijven doen. Daar heb ik zelfs mijn werk van gemaakt, mijn YouTubekanaal ‘A chick called Albert’ heeft ruim 1,8 miljoen abonnees. In een van mijn video’s laat ik zien hoe ik een kievitsei van de Albert Heijn uitbroed met een broedmachine. Dat bracht me op het volgende idee: een bevrucht eendenei komt na dertig dagen uit wanneer het continu wordt verwarmd bij minstens 37 graden. Dat kan ik natuurlijk ook met mijn eigen lichaamswarmte doen.”

Dus u bent een maand lang op een eendenei gaan zitten?

“Nou, ik kan moeilijk een maand lang in mijn nest blijven liggen. Ik heb ook kinderen. Daarom ben ik gaan knutselen. Ik heb met een riem, wat schuim en een stukje isolatiedeken een constructie gebouwd, waarmee ik een maand lang het ei tegen mijn buik kon dragen.”

Hoe maken moeder, eh, vader en kind het?

“Heel goed. Het kind groeit hard en is gezond. Ik haal lekker vers kroos voor haar uit de sloot en morgen gaan we samen zwemmen.”

Heeft ze al een naam?

“Dat heb ik aan mijn kijkers op YouTube gevraagd. Mocht een Parool­lezer een goed idee hebben, dan hoor ik het graag.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden