Aldus

De Winkel op Wielen komt naar IJburg en Noord

Door corona had Meike Heynens (34), actief in de evenementenbranche, geen werk meer. Nu rijdt ze rond in haar busje Winkel op Wielen.

Tom Grosfeld
null Beeld -
Beeld -

U moest iets anders verzinnen?

“Ja, Lotte van der Duin en ik hebben een ander bedrijf, Bolt Amsterdam. We organiseren brand events voor klanten als Douglas en Zalando. Dat kwam helemaal stil te liggen. We dachten: als de mensen niet meer naar de merken kunnen, brengen we de merken wel naar de mensen.”

Met een busje.

“Ik kom uit een klein dorp in Limburg en ben opgegroeid met zo’n SRV-wagentje dat altijd in de buurt was. Zoiets wilden wij ook maken, maar dan wat inspirerender en hipper. Onze bus heet Winkel op Wielen, WOW dus. Dat is precies wat we hopen dat mensen denken wanneer ze de bus instappen.”

Wat verkopen jullie zoal?

“We zijn een mix tussen een delicatessen- en cadeauwinkel. We hebben lekkere wijntjes, granola, pindakaas, vitaminesnoepjes, gewone snoepjes, chipjes, kaarten en boeken. En we hebben mooie, kleine merken die we extra naamsbekendheid willen geven. Sieraden, maar ook worstenbroodjes van ’n Dungense Dame.”

En stappen er al mensen in?

“We zijn nu twee weken aan het rijden, en de mensen moeten nog een beetje aan het idee wennen. Maar iedereen die binnenloopt, is enthousiast. En bijna altijd kopen ze iets.”

Waar kunnen we jullie tegenkomen?

“We rijden nu tien routes, van dinsdag tot en met zaterdag. Dus we staan elke twee weken op dezelfde plek. Die vastigheid willen we erin houden, daar is behoefte aan, merken we. ­Binnenkort gaan we door IJburg en Noord rijden. En Broek in Waterland. En voor de rest rijden we in Haarlem-Noord, Bloemendaal, Overveen, ­Blaricum, Abcoude, Baambrugge en Vreeland.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden