Aldus

De Wie is de mol?-community is er klaar voor: ‘We neigen naar Jeroen’

Vrijdag is Wereld Moldag, zaterdag de finale van Wie is de mol? Aanwijzing of toeval? Hendrik Jan Visser (41) van fansite wieisdemol.com twijfelt.

Alice Boothby
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Het zou een aanwijzing kúnnen zijn.

Wie is de mol?-fans zijn getraind om achter alles een aanwijzing te zoeken. Zelfs als het televisieprogramma is afgelopen. Het reguliere seizoen van Wie is de mol? begint in januari. Dit jaar zijn we getrakteerd op twee seizoenen omdat de serie twintig jaar bestaat. Dus dat deze dag en de finale bijna samenvallen kan net zo goed op toeval berusten.”

Hoe heeft u dit extra seizoen ervaren?

“Ik vind het een topseizoen. Dat komt wellicht omdat het wat korter is, maar ook omdat we alle kandidaten al kennen. Normaal gesproken heb je als kijker eerst een aantal afleveringen nodig om aan de kandidaten te wennen. Nu kun je gelijk to the point komen. Maar dat heeft ook een nadeel: de oud-kandidaten hebben veel geleerd van hun vorige deelname en zijn gewaagd aan elkaar.”

Wanneer kwam de mol bij u in het ­vizier?

“Ik kon vrij snel een aantal kandidaten uitsluiten, zoals Ron Boszhard. Maar de kandidaten die nu in de finale staan zouden allemaal een goede mol kunnen zijn. Mijn hart zegt Nikkie de Jager, mijn verstand Jeroen Kijk in de Vegte.”

Uw website is de grootste Wie is de mol?-community van Nederland. Staan alle neuzen dezelfde kant op voor de finale?

“De community (met ruim 25.000 leden, red.) neigt naar Jeroen. Dat komt deels omdat er van de week afbeeldingen van zijn handschrift online werden gedeeld. Dat handschrift vertoont gelijkenissen met het handschrift op de spiegels in aflevering 1. Maar het kan zomaar weer anders zijn. We gaan het zien.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden