PlusOpen tijdens corona

De webshop van kralenwinkel Beadazzled profiteerde van quarantainehobby’s

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Katharine ten Hoopen (52) van kralenwinkel Beadazzled merkte dat haar webshop tijdens de lockdown goed ging draaien.

Thomas Dillema
Katharine ten Hoopen van Beadazzled: ‘Mensen ontvangen in je winkel, blijft veel leuker.’ Beeld Daphne Lucker
Katharine ten Hoopen van Beadazzled: ‘Mensen ontvangen in je winkel, blijft veel leuker.’Beeld Daphne Lucker

Wat heeft de lockdown voor uw zaak betekend?

“Onze webshop begon steeds beter te draaien. Kralen rijgen is natuurlijk een echte quarantainehobby, dus je zag dat dat online enorm aansloeg. Voor de lockdown fungeerde onze website slechts als visitekaartje. Inmiddels zijn we online enorm gegroeid. Maar voor de fysieke winkel was de lockdown natuurlijk wel ontzettend balen. Mensen ontvangen in je winkel, blijft veel leuker.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“De maanden januari en februari zijn altijd de rustigste maanden. Daarna ga je naar de lente en komt iedereen langzamerhand weer naar buiten. Ik moet zeggen dat ik me daar enorm op verheug. De creatieve power was er een beetje vanaf door die tweede lockdown.”

Heeft u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Dat we de website en sociale media het meest hebben gebruikt. Ik ben het belang daarvan steeds meer gaan inzien. Ik vind het ook leuk: ik bereik nu ook echt de mensen die iets met kralen doen en dat interessant vinden. Je webshop krijgt daardoor ook een impuls. Maar uiteindelijk blijft je fysieke winkel het allerbelangrijkst.”

Hoe heeft u de moed erin gehouden?

“Door het directe contact met de klanten te blijven behouden. Ik weet heel vaak van mensen wat ze eerder hebben gekocht. Daarmee geef je ze het idee dat ze gezien worden en dat geeft jezelf ook een positief gevoel. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Na de winter wordt het gewoon weer knallen.”

Wat heeft u gedaan nu de boel weer is versoepeld?

“Ik ben nog niet gaan winkelen, omdat ik zelf moest werken. Wel ga ik zeker weer gebruik maken van die mogelijkheid. Ik heb er straks ook wel weer zin in om heerlijk op een terras te zitten met vrienden en familie, en lekker op vakantie te gaan na twee jaar. En ik heb het bezoeken van theatervoorstellingen enorm gemist.”

Beadazzled

Sarphatipark 6

Tips? open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden