Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Artur Krynicki
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Artur Krynicki

De wals Lonneke Nooteboom stopt nooit met praten

Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Fred x Lonneke.

Hans van der Beek

Maar eerst even: wat een schitterende galerie. Ik ben op de borrel waar Lonneke Noote­boom haar nieuwe Fred de la Bretonierecollectie presenteert, maar eerst moet ik even deze ruimte op me in laten werken.

Ik ben in een gigantische loods, tevens galerie én werkplaats van Anouk Beerents. Om me heen, behalve het onvermijdelijk Fiatje 500, een eindeloze collectie spiegels uit de zeventiende en achttiende eeuw, allemaal gevonden in Frankrijk en Italië en hier gerestaureerd.

Niet voor niks, zie ik aan de prijskaartjes.

“Wil je dat Lonneke je iets over de collectie vertelt?” vraagt Karlijn Koekoek van de pr.

Graag!

Nooteboom kondigt aan dat ze erg veel praat en dat ik haar dan maar moet afremmen, en ze zal antwoorden op al mijn vragen.

Ehm, ik heb eigenlijk liever dat zij gewoon iets vertelt – en daarna word ik overreden door de wals die Lonneke Nooteboom heet.

Ze had al eens eerder laarsjes voor Fred de la Bretoniere ontworpen, gouden laarsjes met een zwarte neus en dat is natuurlijk he-le-maal niet Fred de la Bretoniere en ze dacht nog: die gaan spijt krijgen, maar van die laarsjes zijn er heel veel verkocht en daarna kwamen ze voor een tweede collectie en dat doen ze natuurlijk niet als ze niet heel tevreden zijn.

Deze tweede collectie bestaat uit twee hoge laarzen, een korte laars, sneakers, drie portemonnees en twee laptoptassen, want dat wilde ze heel erg graag, een knappe laptoptas.

Ze kreeg namelijk vaak de vraag: Lonneke, waar koop ik een tas voor mijn laptop, die ook nog eens knap is, en dan zei ze: als ik heel eerlijk ben, die zijn er niet.

En daarom heeft ze er nu zelf een ontworpen, een knappe tas voor de laptop, die niet lijkt op een tas voor de laptop, en ook nog twee kleine tassen, die je ook cross-body kunt dragen.

Ik vraag Nooteboom regelmatig om even te stoppen met praten, zodat ik mijn aantekeningen kan bijhouden.

Dan stopt ze inderdaad met praten over haar nieuwe collectie en vertelt ze in plaats daarvan dat ze toch al zei dat ze niet kan stoppen en dat ze heel erg is, maar dat het enthousiasme het van haar overneemt, en dat ze weleens wordt gevraagd voor een praatje, maar dan antwoordt ze: nou, doe dat maar niet, want na tien minuten staat iedereen te zwaaien van: stoppen, stoppen!

Met een lamme pols sta ik even later naar haar te kijken, hoe ze al net zo enthousiast praat met iemand anders. Koekoek, naast me, kijkt mee: “Er zit geen stopknop op.”

Tips? Mail naar schuim@parool.nl.

Wat Fred x Lonneke
Waar galerie Anouk Beerents, Prinsengracht
Wie Lonneke Nooteboom, Leontine Borsato, Leco van Zadelhoff, Anouk Smulders, Kim Kötter, Kristina Bozilovic, Estelle Cruijff
Wanneer dinsdag 8 oktober, 16.30 tot 18.00 uur

Drank en spijs **
Sfeer **
Hans ging thuis eerst even rustig op de bank zitten

Stylist Lonneke Nooteboom:
Stylist Lonneke Nooteboom: "En nu hopen dat iedereen in Nederland het leuk vindt." Met showbizz royalty Leontine Borsato.Beeld Hans van der Beek
Stylist Leco van Zadelhoff en een laptoptas die toch knap is. Beeld Hans van der Beek
Stylist Leco van Zadelhoff en een laptoptas die toch knap is.Beeld Hans van der Beek
Ex-Miss Nederland Kim Kötter, Kristina Bozilovic (Talkies Magazine) en presentatrice Anouk Smulders. Kötter:
Ex-Miss Nederland Kim Kötter, Kristina Bozilovic (Talkies Magazine) en presentatrice Anouk Smulders. Kötter: "Ik heb wel nog geen drankje in mijn hand."Beeld Hans van der Beek
Mode-ontwerper Janice (
Mode-ontwerper Janice ("Nee, heb ik niet."), Marvy Rieder (The models health pledge), entrepeneur Janine Kho en Estelle Cruijff, ook Amsterdamse royalty.Beeld Hans van der Beek
Karlijn Koekoek (Ganbaroo PR) en Nathalie Gadeyne (Fred de la Bretoniere):
Karlijn Koekoek (Ganbaroo PR) en Nathalie Gadeyne (Fred de la Bretoniere): "Blij. Heel blij."Beeld Hans van der Beek
Anita Willemans (Nouveau), Claudia Straatmans (Nouveau) en Sarah Kremer (Fashionchic). Straatmans:
Anita Willemans (Nouveau), Claudia Straatmans (Nouveau) en Sarah Kremer (Fashionchic). Straatmans: "Wij zijn de Sanoma-meisjes."Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden