Bezorgtest

De soepbar: vlakke bezorgsoep met een rauwe quiche

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: De Soepbar.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

De Soepbar, met vestigingen in de Utrechtsestraat en de Spuistraat, verkoopt – u raadt het al – soep. Op het menu vele soorten, maar bijna alles is uitverkocht. Na een belletje met de eigenaresse blijkt dat ze iedere dag slechts vier soepen aanbieden; de rest wordt als ‘uitverkocht’ gemarkeerd. Logisch, maar ik zie nu vooral allerlei lekkers voorbij komen dat ik niet kan bestellen.

Wat zijn de opties vandaag?

Ik kan kiezen uit tomatensoep, spinazie-mosterdsoep, linzensoep en Thaise komkommersoep. Ik kies de eerste twee. De prijzen liggen hoger dan bij bijvoorbeeld Soup en Zo. Je bestelt 350, 450 of 950 milliliter, voor respectievelijk 6,95, 8,45 en 15,95 euro. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Tijd om te rijden…

Na 21 minuten wordt er aangebeld. De tas is gescheurd, maar de inhoud is gelukkig intact. Complimenten voor hoe de soepen zijn ingepakt; mede daardoor, plus het feit dat de bezorger met de scooter kwam, zijn ze nog goed heet. Wel mis ik lepels en servetten. Het is een beetje karig, zo.

Hoe zijn de soepen?

De vegetarische tomatensoep met room en basilicum is bijzonder smakelijk; heel vers, lichtzoet en met een grote dot dikke room. Wel hadden de verse basilicumblaadjes in dunne reepjes gesneden mogen worden, nu zit je op hele bladeren te kauwen.

Restaurant De Soepbar,
Open ­ma-zo 10.45 tot 20.00 uur,
Bestellen via UberEats, Thuisbezorgd en Deliveroo
Prijs €20,35 voor twee koppen soep, een miniquiche en een kaasstengel
Aanrader De tomatensoep is heerlijk, maar over de rest ben ik niet ­enthousiast.

Over de spinazie-mosterdsoep ben ik minder enthousiast. Zeer vlak van smaak en 350 ml lang hetzelfde mondgevoel. Tot ik per ongeluk een hap pure mosterd neem – bah! Ik hoopte dat de mosterd, liefst grove, door de soep gepureerd zou zijn, maar er is gewoon, en met weinig succes, een lepel gladde mosterd doorheen geroerd. Ook mis ik structuur; pijnboompitten wellicht?

De bijgeleverde bruine breekbroodjes en witte sneetjes zijn prima, maar niet bijzonder. Voor een kuipje ­boter moet je bijbetalen (€1). Bovenop de hoge prijs voor de soep is dat niet zo chic. De basisingrediënten van de soepen zijn allesbehalve duur, ik krijg het gevoel dat de kostprijs nu wel érg vaak over de kop is gegaan.

Heb je nog meer besteld?

Zeker. De huisgemaakte quiche (€3,95) en kaasstengel (€2,50). Die stengel, in royaal formaat, had echt wat langer gebakken mogen worden en de miniquiche met spinazie en geitenkaas is een aanfluiting. Opgewarmd in de magnetron, dus slap, maar niet warm. Het bladerdeeg is voor een groot deel rauw en de bodem is van ­ellende gescheurd. Dit kan stukken beter!

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Uit) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden