Bezorgtest

De pita's van Bepita: leuk bedacht, maar slordig bereid

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Bepita.

De bestelling van Bepita Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Amsterdam is sinds kort een foodhal rijker: The Food Department in Magna Plaza. Een van de veertien foodstands is Bepita, waar pita’s de hoofdrol spelen, gevuld met bijvoorbeeld falafel, ribeye of kip. Compliment voor de vegetarische opties, zoals een kruiden­omelet en een ‘casserole’ van paddenstoelen.

Kiezen maar!

Ik ga voor de pita sabich (€7,50) met geroosterde aubergine, hummus, ei, salade, tahin (sesampasta), chili­peperpasta en amba (Israëlische mangosaus). Je kunt kiezen voor een witte of een volkorenpita. De andere keuze valt op de pita aarais (€10,50) met lamskebab, tahin en augurk. Ten slotte bestel ik een bijgerecht van zoete aardappel (€5,50) met harissa, een pittige smaakmaker uit Tunesië. Ik vind de prijzen érg hoog, ruim een tientje voor een gevulde pita kebab is beduidend meer dan bij de Turk op de hoek.

Tijd om te proeven.

Na 25 minuten arriveert de bezorger. Prettig is dat er naast de kartonnen en ­papieren verpakkingen ook ­aluminiumfolie is gebruikt, waardoor de gerechten op temperatuur blijven.

De pita sabich is niet erg groot, maar het broodje zelf is mooi fluffy en smaakt vers. De vulling is goed, vooral de hummus mag er wezen. Ik vind het ei te overheersend, er zit een heel gekookt exemplaar in van groot formaat, waardoor het meer een broodje eiersalade wordt. Er had van mij juist meer ­aubergine in gemogen, die is namelijk heerlijk geroosterd.

Salade en sausjes zitten er los bij. Zo blijft de komkommer knapperig, maar het eet irritant. Ik mis verse kruiden. Het oogt allemaal nogal flets en dat is alles behalve de bedoeling van de Midden-Oosterse keuken, lijkt me. Bovendien is de beloofde amba, zoetzure mango, nergens te bekennen.

En de lamskebab?

De gevulde pita is gevierendeeld en op de grill gegooid. Iets te enthousiast, want hij is op vele plekken verbrand. Als je om de verkoolde stukjes heen eet, is het best een smakelijk gerecht. Vooral het lamsvlees is mooi gegaard, nog roze van binnen en de tahin is prima. Maar dit had zo de keuken nooit mogen verlaten.

Zo fanatiek als ze met de grill zijn omgegaan, is ook het zout gebruikt bij de zoete aardappel. Bremzout en eigenlijk oneetbaar. En ruim vijf euro voor een zoete aardappel van nauwelijks twaalf centimeter lang is wel een béétje belachelijk. Kortom, het idee en losse onderdelen van Bepita zijn goed, maar de slordigheden moeten er absoluut nog uit.

Restaurant Bepita, open ma-zo 11.00 tot 21.30 uur, bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €21,50 voor pita, lamskebab en zoete aardappel
Aanrader Bepaalde onderdelen zijn goed, maar het geheel stemt niet ­tevreden

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden