Aldus

De Pijp is op zoek naar het winnende staatslot

Van wie is toch dat winnende staatslot? Marcel van Hartingsveldt (54) van Tabaksspeciaalzaak Van Hartingsveldt zoekt zich een ongeluk.

Alice Boothby
null Beeld shutterstock
Beeld shutterstock

Wat is er aan de hand?

“Het winnende lot van de oudejaars­trekking in de Staatsloterij is vorig jaar in mijn winkel gekocht. De winnaar krijgt een halve Mini Cooper en die auto staat nu bij mij voor de deur op de Albert Cuyp. Alleen heeft de winnaar zich nog niet gemeld en die heeft nog tot 31 december. Daarna is het lot verlopen.”

Een halve Mini, dat moet u even ­uitleggen.

“Die wordt niet doormidden gezaagd, hoor. De auto is hier alleen gebracht om de winnaar te vinden. Die heeft een half lot gekocht. Dus dat betekent dat hij of zij 12.000 euro wint.”

En dus bent u naar die winnaar op zoek.

“Ik ben van de week met de auto op pad gegaan, met een megafoon op het dak. We zijn over de markt gereden, er kwam zelfs een filmploeg aan te pas. Ik ben met die Mini wel twintig keer de Ceintuurbaan op- en afgegaan en heb het winnende lotnummer wel vijfhonderd keer geroepen. Maar het heeft tot nu toe nog niets opgeleverd.”

U kunt het nummer inmiddels dromen, lijkt me.

“Ja: HE86782.”

Als de winnaar zich niet meldt, mag u de auto dan zelf houden?

“Was het maar waar. Vanmiddag wordt de auto weer opgehaald. Maar ik ga die gozer wel een beetje aanpakken en zeggen dat ik het sleuteltje kwijt ben.”

Koopt u eigenlijk zelf een lot met oudjaar?

“Ach, een patatboer eet ook niet elke dag zijn patat. Ik maal er niet zoveel om, maar met oudjaar vind ik het wel leuk. Maar ik heb nog nooit wat gewonnen.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden