PlusBezorgtest
De noedelsoep van Fou Fow Udon is pure seks
Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt tijdens de thuisquarantaine een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Fou Fow Udon.
Waar bestellen we?
Fou Fow begon ooit als een ramenshop in toko Dun Yong. Inmiddels zijn er drie volwaardige zaken: Fou Fow Ramen op de Elandsgracht en de Van Woustraat, plus broertje Fou Fow Udon op de Prinsengracht. Bij die laatste bestel ik.
Ramen ken ik, maar udon… help me even.
Udon zijn veel dikkere noedels, gemaakt van tarwebloem. Ramen vind je vaak in een krachtige bouillon met vettere toppings, maar udon wordt meestal in een lichtere soep verwerkt.
Fou Fow Udon biedt allerlei soepen, DIY-kits om thuis zelf af te maken, (bij)gerechten en een handvol Aziatische dranken.
Bestellen maar!
Na dertig minuten komt alles keurig verpakt aan. De losse beker bouillon is wat afgekoeld, dus die warm ik op. Je kunt bij het kiezen in de app je maaltje zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt: er zijn verschillende bouillons en talloze toppings. Ik koos als basis de kitsune udon (€14), een milde dashi-bouillon met lente-ui, tofu en wakame (zeewier). Als extra’s erbij nam ik onsen tamago (een Japans gepocheerd ei, €1,50) en tenkasu (knapperige tempurakruimels, €0,50).
En, hoe smaakte het?
Voor 16 piek heb ik mezelf in de hemel gebracht. Wauw, wat een topkwaliteit. De huisgemaakte noedels smaken zó vers; deze dikke glibberige jongens zijn echt het ultieme comfortfood. De bouillon – zo’n 350 milliliter – is subtiel en fijn. Totaal anders dan ramen. Die is vaak vettig en vlezig, ook fantastisch, maar soms wat machtig.
De toppings zijn overvloedig aanwezig. Vooral de gebakken tofu, gemarineerd in een zoetige sojasaus, kan me zeer bekoren. Als ik tot slot de jamachtige dooier van het gepocheerde ei proef, komt er een woord in me op dat ik niet snel aan eten zou toebedelen: ‘sensueel’. Deze soep is pure seks.
Pfoe.
Tsja. En dan heb ik nog niet eens de katsu sando (€6) besproken. Deze Japanse sandwich met kip- of varkensschnitzel en coleslaw lijkt flink aan populariteit te winnen in Amsterdam. Dit exemplaar benadert perfectie. Fluffy casinobrood, krokant gepaneerd sappig vlees, fris aangemaakte kool. En dat voor deze prijs!
Nog meer geproefd?
De chicken gyoza (€7 voor 5 stuks) zijn meer dan in orde, de dipsaus erbij is lekker kwiek. Al dit heerlijks spoel ik weg met calpis (€4), een Japanse frisdrank met melkzuur. Klinkt weinig appetijtelijk, maar ik ben na één slok al fan van dit frisse, zoetige goedje. Ik heb een nieuwe favoriete tent.
Fou Fow Udon
Open di-zo 12.00 tot 21.00 uur Bestellen via Deliveroo
Prijs €33 voor noedelsoep, gyoza, sandwich en drankje
Aanrader JA!
Huiskamer-restaurant
Met behulp van De Kop van Oost open je voor één avond een huiskamerrestaurant. Voor 25 euro p.p. krijg je drie gangen, eenvoudig thuis af te maken met de video-instructies van de chef. Zie dekopvanoost.com.
Tijd voor thee
Hotel The Grand bezorgt zijn afternoon tea nu ook thuis. Verschillende hartige en zoete lekkernijen, thee van Newby en desgewenst een glaasje bubbels. Alsof de patisseriebrigade van Bridges in je eigen keuken staat. Zie sofitel-legend-thegrand.com.
Nieuwe werkplek
Klaar met werken aan de keukentafel? De Kanarie Club biedt flexwerkplekken aan, inclusief ontbijt of lunchpakket en uiteraard goede wifi. Meer info via tweet@kanarieclub.nl.