De gaswinning in Groningen op het toneel

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
null Beeld

Gas

Toneelgroep Jan Vos presenteert in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel de voorstelling GAS. Het theaterstuk vertelt de geschiedenis van de gaswinning in Groningen aan de hand van het verhaal van de Groningse familie Boelens. Andries is eigenaar van Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer en denkt een graantje mee te kunnen pikken van de net ontdekte gasbel. Dan komt echter de ondergang van het grootste gasveld van Europa. Voorafgaand aan de voorstelling is het publiek welkom bij talkshow Gasterij de Toekomst. In deze interactieve talkshow wordt verteld wat er misging in het Groningse aardbevingsdossier. En waarom hangt dit samen met een moeizame relatie tussen Groningen en de Randstad? Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma deden voor de NOS onderzoek naar de gaswinning en zullen op 30 november om 18.00 uur in de Meervaart de presentatie doen. De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten variëren van 17,50 euro tot 27,50 euro.

Diana Damrau

Diana Damrau is een van de grootste operazangeressen van dit moment. Op 27 november is ze te horen in het Concertgebouw. Ze treedt op samen met dirigent en pianist Antonio Pappano. Ze voeren onder andere muziek uit van Berg, Rossini en Wagner. Aanvang 20.15 uur, kaarten zijn te verkrijgen vanaf 32 euro tot 84 euro.

null Beeld Simon Fowler
Beeld Simon Fowler

Hufterproof

De realiteit is een hufter, dat is het uitgangspunt van dit zowel grappige als beangstigend theaterstuk van Stephen Liebman dat t/m 30 november is te zien in Frascati. Een man en een vrouw zitten vast in een terrarium en moeten zich opnieuw leren verhouden tot elkaar en zichzelf. De voorstelling is te zien voor 14 euro.

null Beeld Friso Boven
Beeld Friso Boven

Portretten van het moderne leven

Het Huis Marseille laat t/m 1 december het werk zien van de in 1991 overleden Amerikaanse fotograaf Berenice Abbott. Haar foto’s ademen moderniteit uit, met een prachtige kijk op de opkomst van de New Yorkse kunstscene in de jaren 20 en 30. Toegang 9 euro.

null Beeld © Berenice Abbott
Beeld © Berenice Abbott

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden