Lijstje

De favoriete afhaal- en bezorgkerstmenu’s van Monique van Loon

Heb je nog geen idee wat je gaat eten met Kerstmis en heb je absoluut geen zin om zelf te koken? Monique van Loon maakte een overzicht van haar favoriete restaurants en hun kerstmenu’s.

Thuis met Daalder: fine dining van chef Huwaë. Beeld Daalder
Thuis met Daalder: fine dining van chef Huwaë.Beeld Daalder

Rijks

Elke Rijks-box bestaat uit vier gerechten: amuse, brood, boter en bonbons. Al het tijdrovende kookwerk is door het team van chef Joris Bijdendijk voorbereid.

Daalder

Een van de beste lockdownconcepten is Thuis met Daalder. Gelukkig doen ze dit ook met kerst: vijf of acht gangen fine dining, maar dan thuis. Chef Dennis Huwaë loodst je er via video’s doorheen.

Bord’Eau

Restaurant Bord’Eau maakt een driegangenmenu voor bij je thuis, met de beste klassiekers van de afgelopen jaren. Denk aan fruits de mer en fazant met truffel.

Okura

Nog meer luxe Aziatische gerechten, van een afternoon tea tot een kerstmenu met vier gangen, haal je op bij Okura. Vooral de bentobox is een aanrader.

Frank Smoke House

Frank rookt weer allerlei lekkers, van ­kalkoen tot kreeft en ossenhaas.

Taiko

Misschien wel het meest decadente ­Aziatische diner bestel je bij Taiko. Van wagyu tot sushi: de perfectie van chef Schilo van Coevorden bij je thuis bezorgd.

Bar Alt

Fine dining voor een schappelijke prijs, eventueel inclusief bier-pairing. Er is ook een Turkey Dinner: een driegangenmenu met een hele kalkoen als showstopper.

Vinnies

Vinnies maakt een heerlijk biologisch diner met ingrediënten van lokale ondernemers. Bestellen kan tot 22 december via Instagram.

Floreyn

Vier kerst thuis met een compleet vijfgangenmenu van Floreyn, met brood, amuses en friandises. Eventueel uit te breiden met kaas en bijpassende wijnen.

Druis

Het gezellige Druis biedt een meergangen-kerstmenu voor thuis en een feestdagenpakket met allerlei lekkers, van huisgemaakte rillettes en kaas tot koekjesdeeg.

Bistro Suzette

Chef Henty van Holthe kookt een prachtig kerstdiner met alle klassiekers, van gravad lax tot hazenpeper en moelleux au chocolat. Bijpassende wijnen bestel je hier ook.

Wijmpje Beukers

Het klassieke driegangenkerstmenu van Wijmpje Beukers is nostalgie ten top: een gambacocktail, gekonfijte eendenbout en dame blanche. Een vegavariant is er ook.

Café Caron

De familie Caron heeft de handen ineen geslagen met wijnkoperij de Gouden Ton voor twee soorten pakketten mét wijn: een Plateau Apéritif en een viergangen kerstmenu. Het grote werk is al door hen gedaan, waardoor je gemakkelijk een feestelijke maaltijd op tafel zet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden