Bezorgtest

De falafelwafel is een goede vondst, maar de rest van Hearth valt vies tegen

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Hearth.

Plantaardige sushi: 12 euro voor 6 minuscule stukjes sushi is absurd. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Hearth is een gezonde hotspot in De Pijp met een bijna volledig veganistisch menu. Op de foto’s zie ik kunstig opgemaakte gerechten die van het scherm afspatten; van plantaardige sushi tot bijzondere groentesoepen. De optie die ‘Veganistische Japanse Vlaggen’ heet met als beschrijving ‘smaakvolle ravioli gerecht met een oosters tintje’ vind ik zo mysterieus dat ik hem niet durf te bestellen. Ik kies drie andere – koude – gerechten en één warme (soep) en hoop op een smaakexplosie.

Rijden maar!

Na drie kwartier belt de bezorger aan. Hij geeft me een tas met drie biologisch afbreekbare bakjes die ijskoud aanvoelen, plus een klein soepbekertje dat lauwwarm aandoet. Daar begin ik dan maar mee.

Het is de geroosterde zoete aardappelsoep (€6,50) van nog geen 250 milliliter. Een karige portie en dus niet zo warm, maar wel goed op smaak. De plakjes knapperige bacon die erin lijken te drijven blijken geroosterde paprikachips te zijn, ze zijn erg lekker. Mooie vondst. Ook de koude blokjes avocado zijn een goede romige toevoeging, al koelen ze alles natuurlijk wel flink af.

Ik ben zo benieuwd naar de vegan sushi…

Ik ook. Deze maki rol met quinoa, tofu, avocado en lente-ui, verdeeld in zes prachtig gevormde stukjes, smaakt fris en licht. De bijgeleverde sojasaus is top, maar de plantaardige wasabimayo doet denken aan opgeklopte lucht met in de verte een piepklein zweempje pit. Een prima gerechtje, tot ik zie dat ik er 12 euro voor betaalde. Voor 6 minuscule stukjes sushi waarvan de ingrediënten absoluut niet heel prijzig zijn. Absurd.

De courgetteboot (€14) is een gehalveerde slappe, natte courgette, gevuld met spelt en blokjes ijskoude tomaat. De huisgemaakte guacamole erbij, lijkt gewoon gepureerde avocado, zonder smaakmakers. De twee schijfjes chioggiabiet zijn dik en keihard en ik stuit op een stuk rauwe knoflook. Een zeer onplezierig gerecht.

Niets positiefs te vertellen, dus?

Toch wel. De Falafel Waffle (€12) vind ik een schot in de roos. Geniaal om van falafel-‘deeg’ geen balletjes te draaien, maar het in een wafelijzer te bakken. In de vakjes van de wafel zitten om en om – zeer goed gelukte – vegan aioli en de minder geslaagde guacamole die ik eerder at. De lauwwarme spinazie onder de wafel is prettig aangemaakt en maakt er echt een vullende maaltijd van, wat ik van de rest helaas niet kan zeggen.

Kortom?

De intenties en smaakcombinaties zijn goed, maar voor deze bedragen mogen kwaliteit en finesse écht beter.

Restaurant Hearth. Open ma-zo 12.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €44,50 voor vier gerechten
Aanrader De wafel en sushi zijn goed, maar de prijs-kwaliteitverhouding is niet in orde.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden