Aldus

De dag van de bonbon: ‘Snaai niet die hele doos leeg’

Het is maandag de dag van de bonbon. Chocolatier Sabine van Weldam (46) van Puccini Bomboni wist dat nog niet.

Beeld Getty Images

Dus jullie gaan niets speciaals doen?

“Nee, dat is een beetje te kort dag. Jij attendeerde ons erop. Ze bedenken ook elke dag weer wat anders.”

Wat is het geheim van een goede bonbon?

“Pure room, goede chocolade en smaak. Niet te veel vette boter en ­suiker.”

Is de bonbon trendgevoelig?

“Zeker, maar daar doen wij niet aan mee. Op een gegeven moment zat ­iedereen aan de salted caramel. Wij hebben een karamelbonbon en een gezouten bonbon. Maar die gaan mooi niet samen.”

Ook zie je steeds vaker vegan bonbons. Verkopen jullie die ook?

“We kregen heel vaak de vraag naar lactosevrije bonbons en hebben er toen een ontwikkeld met kokos. Ik dacht: dat is een bonbon voor een doelgroep die anders nooit ­bonbons kan eten. Maar vegans ­kunnen daar mooi op meeliften.”

Wat doet een bonbon met de mens?

“Iedereen die in de winkel komt, ­begint gelukzalig te glimlachen.”

Waarom dan?

“Ik denk dat het komt door de geur van chocolade. Die doet wat met de mens.”

Wat doet die met u?

“Ik ruik hem de eerste twee minuten en daarna niet meer.”

Welke bonbon moeten we op een dag als vandaag eten?

“Dat is natuurlijk erg persoonlijk, maar kies er eentje waarvan je geniet. De ene dag ben je meer melkchocolade, de andere dag 70 procent puur met peper. Maar wat je ook doet, kies er eentje en geniet ervan. Snaai niet gelijk die hele doos leeg.”

Dat is handelstechnisch gezien niet echt handig om te zeggen.

“Nee, dat klopt.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden