Bezorgtest

De champagnecake van Huize van Wely is top of the bill

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Huize van Wely.

Huize van Wely. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Oesters, exclusieve champagne: restaurants bezorgen van alles thuis. Ook voor eten in het hoogste segment hoef je je huis niet meer uit. Chic bestellen dus. Bijna te beschamend voor woorden, maar leuk is het wel.

Je gaat champagne bestellen?

Nee, voor deze editie laat ik de vis en bubbels voor wat ze zijn. Ik laat een andere luxe aanrukken: decadent ­gebak. Huize van Wely, opgericht in 1922, heeft twee vestigingen in Amsterdam: op de Beethovenstraat en op het Gelderlandplein. Ze zijn met de tijd mee­gegaan, want je kunt de bijzondere chocolaatjes en taartjes tevens laten thuisbezorgen via UberEats.

Poeh, dat wordt een bijzondere bestelling!

Zonder enige gêne kies ik de drie lekkerste dingen van het lijstje. De showstopper: een Moët & Chandon-cake in een wijnkistje (€38,40). Uiteraard een doosje macarons, de mooiste koekjes van Frankrijk (€15,25). En tot slot een selectie chocoladetruffels (€18,95). Want zeg je decadentie, dan zeg je truffels, al heb je voor deze geen snuffelende hondjes of varkens nodig.

On y va!

In mijn fantasie komt er een Fransman met een baret in een ouderwetse bakkerskar aanrijden, in werkelijkheid is het een stoere motorrijder. Alles is prachtig verpakt, met linten, gouden stickers en een boekje over de workshops die je bij Huize van Wely kunt volgen.

En dan… hoe smaakt het?

Geen twijfel over mogelijk: dit is de hoogst mogelijke kwaliteit in patisserie die je in deze stad kunt krijgen. De macarons, acht verschillende smaken in een langwerpig doosje, lijken zo uit Parijs te zijn gekomen. De balans tussen de knapperige buitenkant, het chewy ‘voetje’ en de zachte vulling is hemels. Ze zijn met ­on­geveer 1,90 euro per koekje zeker niet goedkoop, maar ze zijn de prijs absoluut waard. De chocoladetruffels worden geleverd in een mooi zakje met verschillende smaken, kleuren en texturen. Ook hier geen boekje, maar een tip van mij: de felgroene truffel bevat limoncello en is absurd goed. Ook de gele met mango-passievrucht mag zeker op je verlanglijstje.

Sluiten we af met de showstopper?

Toch nog champagne, maar in de vorm van een cake. Amandelbiscuit met laagjes witte chocolade-champagne-ganache, daaromheen amandelmarsepein en een buitenjasje van pure chocolade. Ja, dit is de duurste cake die ik ooit at. En ook de lekkerste. Schaam ik me daarvoor? Absoluut niet.

Beeld Monique Van Loon
Beeld Monique Van Loon
Beeld Monique Van Loon
Beeld Monique Van Loon
Beeld Monique Van Loon

Restaurant Huize van Wely, open ma-vrij 9.00 tot 18.00 uur, za 8.30 tot 17.00 uur. Bestellen via UberEats
Prijs €72,60 voor cake, macarons en truffels
Aanrader Als je je geld wilt laten rollen en je houdt van zoet: absoluut

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden