PlusBezorgtest

De burgers van Lombardo’s: elke hap is een feestje

De plastic klikdoosjes zijn niet het beste voor het milieu, maar alles blijft zo wel intact.Beeld Monique van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Lombardo’s.

Waar bestellen we?

Lombardo’s in de Nieuwe Spiegelstraat is al jaren een begrip. Met lunchtijd staat de rij, een mix van locals en toeristen, tot ver op de stoep. Gelukkig bezorgen ze ook.

Wat biedt het menu?

Veertien verschillende burgers, vijf sandwiches en een paar salades. Er zijn geen frietjes on the side, maar wel bijzondere chips van de Britse firma Pipers. De prijzen zijn niet mis; de meeste broodjes kosten zeker €12,50 en de burgers zijn nog een paar euro duurder.

Rijden maar!

Het is druk op woensdagavond, na 52 minuten belt de bezorger pas aan. De burgers zitten in plastic klikdoosjes. Niet het beste voor het milieu, maar alles blijft zo wel intact. Veel burgers van andere zaken komen vaak half omgevallen aan, dat is nu absoluut niet het geval.

Laten we proeven.

Ik begin met een klassieker: de Dutch beef burger (€12,99) waar ik voor 99 cent extra een plak cheddar op heb gekregen. In de app had ik aangegeven dat ik mijn burger well done gebakken wilde, maar ik krijg ’m medium gebakken, da’s slordig. Het Hollandse MRIJ-rundvlees is wel fantastisch van smaak: mals van binnen en mooi gegrild van buiten. Over het broodje ben ik zeer te spreken; knapperig en allesbehalve zompig. De zoete rode wijn-uiencompote speelt een mooie bijrol naast het vlees en de huisgemaakte burgersaus is pittig, zoetig en fris tegelijk. Wat een goede burger!

Dat klinkt top.

Ja, dit is een van de beste bezorgburgers die ik de afgelopen jaren had. Ik ben daarom extra benieuwd naar de Nuno’s beet burger (€16,99). Volledig vegetarisch, en voor dit geld verwacht ik veel. Dat krijg ik ook: de sappige donkerrode burger van bieten, rodekool en wortel is hoog op smaak en de Italiaanse taleggio is royaal aanwezig. Dit is echt een smaakbom op alle fronten, want ook de courgette, jalapeno’s en uiencompote springen eruit. Elke hap is een feestje.

Last but not least…

Tot slot proef ik de Silly cheese steak (€13,49): Turks brood belegd met dungesneden ribeye, gekaramelliseerde uitjes, gebakken champignons, gesmolten mozzarella én cheddar, sla, perfect gerijpte tomaat, mini augurkjes en mayonaise. Er had misschien nog net wat meer pit in mogen zitten, maar het is veel, het is heftig, en onwijs lekker.

De hoge prijzen worden ruim goedgemaakt door de verse producten en de ruime porties: very, very good.

Restaurant Lombardo’s
Open ma-zo 11.00 tot 21.30 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €44,46 voor twee burgers en een broodje
Aanrader Zeker!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden