PlusBezorgtest

De bubble tea van Slowth is een machtige smaakbom, maar o zo lekker

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Slowth.

De bestelling bij Slowth. Beeld Monique Van Loon
De bestelling bij Slowth.Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Zeven zomers geleden was ik verzot op bubble tea; een van oorsprong Taiwanees drankje met thee, melk en tapioca-parels. Die laatsten gaven het geheel een curieuze doch verslavende bite. Soms was de hunkering ernaar dermate groot dat ik ’s avonds laat nog naar een tl-verlicht tentje op de Zeedijk sprintte om een beker te halen. Na die zomer heb ik het nooit meer gedronken: ik had mezelf verzadigd.

Het verlangen kwam onlangs opeens als een boemerang terug, toen ik Slowth ontdekte op de bezorgapps. Dit Taiwanese café in de Schinkelbuurt serveert authentieke en nieuwerwetse (fusion)gerechten. Een klassieke kipburger bijvoorbeeld, maar ook eentje met een vegetarische variant op eend. Daarnaast allerlei soorten hartige pannenkoeken en burrito-achtige rolls, frisse bijgerechten en interessante toetjes, zoals gestoomde zoete broodjes met custardvulling. En, jawel, die bubble tea.

Tijd om te testen.

Allereerst val ik aan op de Soy duck pancake roll (€10,90). Geen echte eend dus, maar een plantaardige versie daarvan. Zo gek dat ik het wel moest proberen. Ik sta versteld: het blijken vlezige, tofu-achtige plakjes die echt naar geroosterde pekingeend smaken. Er is zelfs een knapperig velletje! Hoe ze het doen, geen idee, maar ik vind het briljant. De hartige pannenkoek zelf is boterig en flaky en de ingemaakte komkommer en hoisinsaus tillen het geheel naar een hoger niveau. Ik zou er zo nog eentje lusten.

Wat proefde je nog meer?

De vegetarische Formosa pancake (€9, ook met ham te bestellen) vind ik zozo. De dikke eierpannenkoek is gevuld met gestolde rubberige kaas, lente-ui en mais, en smaakt een tikkie flauw.

De grote, niet te zoete bubble tea is z’n geld waard.  Beeld Monique van Loon
De grote, niet te zoete bubble tea is z’n geld waard.Beeld Monique van Loon

Dan de Kala-G burger (€13). Een joekel van een kipschnitzel op een prima sesambroodje. Het malse dijvlees dat in een krokant jasje is gehesen, is op smaak gebracht met allspice (pimentbes), dat een beetje doet denken aan speculaaskruiden. Klinkt maf, blijkt bizar goed te werken. Frisse condimenten als tomaat, augurk en sla en precies de juiste hoeveelheid zoetzure ­tonkatsusaus – een soort Aziatische barbecuesaus – maken het af. De zoete aardappelfriet is in orde; de mayo helaas een beetje weeïg en zoet.

En dan: de bubble tea!

Ik koos de Black sugar pearl milk (€5,40, veertig cent extra voor havermelk). Een niet te zoete, romige substantie op basis van rokerige thee en zwarte suiker­siroop. Een enorme hoeveelheid; z’n geld meer dan waard. De tapioca-parels dansen als mollige druppels door de plastic beker en komen met elke slurp door het dikke rietje mee. Een machtige smaakbom, maar o, wat lekker.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van geteste bezorgmaaltijden.

Slowth

Open di-zo 11.30 tot 19.00 uur
Bestellen via Uber Eats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €38,70 voor drie gerechten plus drankje
Aanrader Ja! Vooral de duck pancake, kipburger en bubble tea

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden