Proefwerk

De best beoordeelde restaurants in West

Enig hoor, al die foodfestivals in de zomer. Maar wat als je gewoon rustig in een restaurant wil zitten? In West bijvoorbeeld. Deze restaurants werden het afgelopen jaar door Paroolrecensent Hiske Versprille het beste beoordeeld.

Panache is een bruisende zaak met knappe mensen en verrassende gerechten.Beeld Rink Hof

Meneer de Wit Heeft Honger (8)
Het is een frisse, lichte ruimte met hangplantjes, huiselijk bloemetjesservies en een onweerstaanbaar opgewekte sfeer. De nadruk ligt op groente, maar vegetarisch is Meneer geenszins: de dagschotels waren in het verleden bijvoorbeeld schapenkop en een geroosterd melkgeitje. Het is een fijne zaak: avontuurlijk, maar bovenal genereus en gezellig.

Graceland BAR-B-Q (8)
De gefrituurde crabcakes zijn erg goed: heet, sappig, zoet van krab en gestoofde ui en pittig van de pepers, met een donkerbruin, krokant korstje. Ook de ribs zijn zoals ze moeten zijn. Niet snotgaar, maar toch gewillig brekend bij het kluiven, rokerig, pittig en niet al te zoet. De Elvis Pie met banaan, pindakaas en bacon is een schaamteloos, verrukkelijk monster waaraan een mens zich kan doodeten.

De Gouden Hoek (8+)
Viscafé De Gouden Hoek boort een gat in de markt aan: eenvoudige gerechten van bijvangst. Een gouden greep, goedgeprijsd en écht lekker. Gerechten maken van bijvangst is een uitstekende manier om de prijs laag en de kwaliteit hoog te houden. De bisque van strandkrabbetjes is afgemaakt met bourbon whiskey, die de jodiumachtige smaak prachtig rond maakt. Je kunt hier in principe voor vijftien euro de man fantastisch eten.

Happyhappyjoyjoy (8-)
Happyhappyjoyjoy is qua inrichting even hysterisch en vrolijk als de naam doet vermoeden. We kijken onze ogen uit. Er zijn plekken in de stad waar je betere dimsum of Thaise curry kunt eten, maar het is de combinatie van de opgewekte, aanstekelijke sfeer met de frisse, pittige gerechten die Happyhappyjoyjoy behoorlijk onweerstaanbaar maakt.

Gin (8+)
Er zijn gerechten die in stijl en boodschap volledig op zichzelf staan, en er zijn er die overduidelijk vastzitten aan de chef die ze heeft verzonnen - alsof ze een bloedsomloop delen. De gerechten van Jin Hu, de 28-jarige chef-eigenaar zijn overtuigend van het tweede type. Het mag hier en daar nog ietsje strakker, maar bij Gin gebeuren bijzondere dingen.

Panache (8-)
Panache is uitgelaten, opgewonden en tierig: niet ideaal voor een rustige avond, wel voor een wilde. Het is donker en broeierig, zonder ramen, met ongelakt hout en vogelkooien aan het plafond.De nadruk ligt op gerechten van de houtskoolgrill, maar ook de groente- en bijgerechten zien er aanlokkelijk uit. De cocktails, gintonics en sangria worden bij voorkeur in pitchers geserveerd, wat ik charmant en feestelijk vind.

Hiske VersprilleBeeld Linda Stulic

Bekijk op de kaart alle recent in de buurt beoordeelde restaurants door Paroolrecensent Hiske Versprille. Alle edities van Proefwerk staan hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden