Bezorgtest

De beroemde quiche van Peperwortel maakt de verwachtingen helemaal waar

‘Als je geen ster bent in de keuken en je krijgt toch gasten, bestel dan zeker bij ­Peperwortel. Haal je mooiste servies uit de kast en ­serveer de gerechten met een grote glimlach.’ Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Peperwortel.

Waar bestellen we?

Peperwortel, traiteur en cateringbedrijf aan het Vondelpark, heeft een fijn wisselend menu. Vooral de quiches zijn beroemd in Amsterdam. Deze zijn in een punt te bestellen (€9,50) of in zijn geheel (€40). Allesbehalve goedkoop, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Wat staat er nog meer op het menu?

Losse warme gerechten uit verschillende windstreken, zoals Italiaanse lasagne, een groenteschotel uit Libanon en kip uit Spanje. Daarnaast wat visconserven, ­allerhande drankjes en een aantal desserts, waaronder de door Johannes van Dam zo geliefde citroentaart.

Rijden maar!

Na een halfuur belt de bezorger aan, alles is netjes verpakt. Wel veel plastic, moet ik zeggen. De gerechten zijn warm genoeg, maar niet dampend heet.

Ik proef de lasagne bolognese (€14,50). Een flink stuk van 400 gram dat precies smaakt zoals je een lasagne hebben wilt. Veel rundergehakt, romige saus, herkenbare stukjes groenten en een perfect knapperig korstje. Sommige traiteurs warmen op in de magnetron, maar hier hebben ze gelukkig de oven aangeslingerd.

Wat hebben we nog meer?

De kip granada (€15) blijkt te bestaan uit vier sappige gebakken kippendijen met veel dille. Nu leek me dat kruid een beetje vreemd in dit gerecht, maar het werkt verrassend goed. De bijbehorende harissamayonaise smaakt prima, maar de ovengebakken aardappels zijn een beetje droog. Niet qua structuur, maar door de royale hoeveelheid specerijen. Dat mag voor mij wat subtieler.

De Libanese tsjakh (€13,50), een gerecht dat ik nog niet kende, is een smakelijke groenteschotel met aubergine, venkel en linzen. Er zou flatbread bij zitten, maar dat is zoek. Wel ligt er een gortdroog doorgebakken spiegelei op, daar word ik dan weer minder vrolijk van.

En dan… de quiche!

Ik koos de variant met prei en gruyère. De dikke punt van zeker 250 gram is mooi gaar, goed gevuld en voorzien van een krokant jasje. Dit is precies hoe een quiche hoort te zijn: sappig, licht gebruind en vol van smaak.

Kortom?

Ja, het is aan de prijs. Maar als je geen ster bent in de keuken en je krijgt toch gasten, bestel dan zeker bij ­Peperwortel. Haal je mooiste servies uit de kast en ­serveer de gerechten met een grote glimlach. Succes ­gegarandeerd.

Restaurant Peperwortel
Open ma-zo 11.00 tot 21.00 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo, Thuisbezorgd
Prijs €55,50 voor lasagne, kip, quiche, tsjakh en pastel de nata
Aanrader Ja, vooral de lasagne en de quiche

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden