PlusBezorgtest

De ballen zijn goed, maar de pasta kan beter bij La Polpetta

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: La Polpetta.

De polpette is één grote bonk tussen de linguine.Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?

Je hebt van die restaurantjes waar je vaak voorbijfietst, maar niet zo snel binnenstapt. La Polpetta, een Italiaan op een ongezellig hoekje van het Surinameplein, is zo’n tent. Toch ben ik elke keer benieuwd: zou je daar stiekem niet heel lekker kunnen eten? Opeens zie ik de zaak opduiken in de bezorgapps en lees ik lovende klantrecensies. Toch maar eens bestellen.

Wat biedt het menu?

Ik zie een eindeloze lijst met pizza’s op de menukaart, maar het lijkt me interessanter om uit de andere gerechten op de kaart te kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier polpette: Italiaanse gehaktballen. Die worden vaak van ­runder-, varkens-, kalfs- of kipgehakt gemaakt, maar hier zie ik ook een variant zonder vlees. Leuk! De prijzen vind ik zeer schappelijk: de meeste pasta’s kosten ­tussen de twaalf en veertien euro.

Rijden maar!

Al na minder dan een halfuur belt de bezorger aan. Alles is sober verpakt in bloedhete aluminium bakjes met een kartonnetje als deksel.

Ik begin met een hapje vooraf: de ­bruschetta con ‘nduja (€6,50). Maak daar maar ‘hap’ van: het zijn drie grote stukken stokbrood, belegd met pittige smeerbare salami. Het brood is mwah, maar de zachte Calabrese worst is goddelijk: zoet en pittig, fikkend in je mond.

De linguine e polpette (€12,50) is een gigantische hoeveelheid, ruim een halve kilo. De grote kluwen pasta is niet de allerbeste: het voelt opgewarmd aan, wat de textuur niet ten goede komt. Ook de tomatensaus is helaas weinig spannend. Maar dan die polpette. Ik verwachtte meerde gehaktballetjes, maar in plaats daarvan vind ik één grote bonk tussen de linguine, formaat tennisbal. Die is extreem sappig en hoog op smaak.

De lasagna alla bolognese (€12) is ook een gigantische portie, bijna 650 gram. Hier ben ik best enthousiast over: de pastabladeren zijn goed gegaard, de half-om-half-gehaktsaus is zoetig en kruidig en er zit een prima korstje op.

Toch ben ik wel benieuwd naar die vegetarische polpette…

De polpette di melanzana (€ 7,50) blijken geen ballen, maar drie exemplaren die qua vorm eerder overeenkomen met kleine schnitzels. Even denk ik dat het dikke plakken gepaneerde aubergine zijn, maar het extreem krokante korstje blijkt een soort auberginepuree te verhullen, aangemaakt met kruiden en Parmezaanse kaas. Erg lekker en mooi gekruid, al had ik er graag een fris sausje bij gewild om ze in te dippen.

Al met al heb ik zeker niet onaardig gegeten, zeker voor deze prijs, maar het kan allemaal nog nét wat beter.

La Polpetta

Open di-zo 15.00 tot 21.30 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd
Prijs €38,50 voor 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten en 1 bijgerecht
Aanrader Wisselend. De lasagne, ‘nduja en polpette zijn best goed.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden