Aldus

De Amsterdamkalender voor 2021: ‘Scheurkalenders zijn nooit weggeweest’

De editie van 2020 werd een teleurstelling. Daarom komt Bas van Lier (59) met de tweede Amsterdamkalender, voor 2021.

Dylan van Eijkeren
null Beeld

Uw scheurkalender van 2020 was niet helemaal accuraat misschien?

“Vanaf maart niet meer, nee. Alle evenementen werden natuurlijk afgelast, maar via Instagram hebben we mensen op de hoogte proberen te houden. Enfin, Ariëla Legman en ik hebben de nieuwe scheurkalender iets minder op de Rollende Keukens et cetera gestoeld.”

Is dat gelukt?

“Ja, enigszins. We wilden toch ook een beetje positief blijven en er niet van uitgaan dat alles wordt afgelast in 2021. Onze deadline was in september, toen er veel meer leek te kunnen. Dus ook komend jaar is het handig om @amsterdamkalender in de gaten te houden.”

Dat lijkt me geen doen: 365 ­dingen per jaar, en dan nauwelijks feesten en partijen noemen.

“Amsterdam is een grote stad vol ­creatieve mensen, dus je kunt dit heel lang doen. Elke dag fiets ik wel langs iets nieuws, lees ik wat leuks in Het Parool of gebeurt er wat waar we iets mee kunnen. Een mer à boire voor de scheurkalendermaker.”

Zijn scheurkalenders net als adventkalenders terug van weggeweest?

“Scheurkalenders zijn nooit weggeweest. In deze tijd van het jaar liggen ze bij Scheltema manshoog opgetast. Het verbaasde me in 2019 ook dat er nog geen Amsterdamkalender was.”

Het hoogtepunt van komend jaar?

“14 november, denk ik. Op die dag lichten we een tegeltableau van M.C. Escher uit, dat zich op een huisgevel aan de Dirk Schäferstraat in Zuid bevindt. Toen ik daar onderzoek naar deed, ontdekte ik dat er een advocaat Vroom en een mevrouw Dreesmann hebben gewoond, die elkaar via de V&D hebben leren kennen. Leuk, hè?”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden