PlusTip

Dansers van Morgen presenteert de beste studenten van de Balletacademie

Het programma van Dansers van Morgen, gepresenteerd bij Het Nationale Ballet door alle leerlingen en studenten van de Nationale Balletacademie, heeft dit keer als thema Tailor-Made.

null Beeld Altin Kaftira
Beeld Altin Kaftira

De titel is gekozen omdat alle choreografieën speciaal voor deze editie zijn gemaakt en of bewerkt. Tot de premièreballetten behoren onder meer nieuwe creaties van de internationaal gelauwerde Juanjo Arqués, van choreograaf en eerste solist van Het Nationale Ballet Remi Wörtmeyer, en van Ernst Meisner, artistiek leider van de Nationale Balletacademie en artistiek coördinator van de Junior Company.

Het hedendaagse choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana maakte exclusief voor deze editie een aangepaste versie van hun vroege hitproductie If we could only even if we could.

De jongste leerlingen zijn te zien in werelddanschoreografieën van Iva Lešić. De leerlingen van NBA 1 vertolken een Indonesische zitdans uit Lešićs productie Samenwerking uit 2011. Voor de leerlingen uit NBA 2 selecteerde ze ‘Hopa’ uit Grenzeloos (2013), een expressieve en extreem snelle Servische dans.

NBA 3 danst de Turkse ‘AsukMasuk’ uit WereldAct! (2014), met een komische rol voor de twee jongens in de groep. NBA 4 besluit het werelddansfeest met een opzwepende Hongaarse zigeunerdans uit De Wereldexpress (2012).

Tailor-Made maakt deel uit van het online festival ‘be CONNECTED’ en is op 10 en 11 juli te zien via de website van het festival. De stream start op 10 juli om 20.15 uur en blijft beschikbaar tot 11 juli 23.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden