PlusWeekmenu

Currysoep met pangasiusfilet en gevulde pastaschelpen: vijf fijne gerechten

Even geen zin om zelf iets te bedenken? In Het Parool Weekmenu staan elke week vijf recepten van Eatertainment, de plek voor food- en lifestyle-inspiratie. Met deze keer loaded potato met gehakt en mais, en tagliatelle met paddenstoelenroomsaus.

Het Parool

Maandag

Zoete aardappel met feta en broccoli

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gr zoete aardappel
  • ½ limoen
  • 2 el gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gr broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 90 gr cherrytomaten
  • 25 gr ongezouten amandelen
  • 100 gr feta

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Was de zoete aardappel en verwijder, indien nodig, slechte plekjes uit de schil. Snijd de zoete aardappel met schil in blokjes.

3. Pers de limoen uit en meng in een kom het sap met de oregano en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete aardappel toe en meng goed.

4. Verdeel de blokjes over de bakplaat. Rooster in het midden van de oven voor 15 min. Was ondertussen de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de steel in plakjes.

5. Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de broccoli toe en meng door elkaar. Besprenkel met de helft van de resterende olijfolie. Plaats 5 min. terug in de oven. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en halveer de cherrytomaten.

6. Haal nogmaals de bakplaat uit de oven. Verdeel de bosui, cherrytomaten en amandelen over de bakplaat.

7. Verdeel de overige olijfolie over de bakplaat als de ingrediënten er droog uitzien. Verkruimel ook de feta over het geheel en plaats voor circa 10 min. terug in de oven.

null Beeld

Dinsdag

Currysoep met pangasiusfilet

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gr witte rijst
  • 200 gr kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 210 gr Chinese kool
  • 2 el gele currypasta
  • ½ groentebouillonblokje
  • 200 gr pangasiusfilet
  • peper
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 1 bosuitje

Bereidingswijze

1. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken.

2. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Halveer de Chinese kool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.

3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en currypasta 3 tot 4 min. op laag vuur tot deze begint te geuren.

4. Voeg voorzichtig 500 ml water en het bouillonblokje toe aan de currypasta. Breng aan de kook.

5. Voeg de kikkererwten en Chinese kool toe en verwarm op middelhoog vuur een aantal minuten.

6. Dep de pangasiusfilet droog en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm. Breng op smaak met peper. Voeg deze toe aan de bouillon samen met de cherrytomaatjes. Laat dit 10 min. in de soep mee garen.

7. Snijd het bosuitje in ringen en voeg deze de laatste 2 min. toe. Serveer de soep in diepe borden samen met de rijst.

null Beeld

Woensdag

Loaded potato met gehakt en mais

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kruimige aardappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 gr rundergehakt
  • 60 gr tomatenpassata
  • 2 el mayonaise
  • 4 tl sriracha
  • 4 el maïskorrels
  • ¼ limoen
  • 2 takjes koriander

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2. Rul het gehakt in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de tomatenpassata toe wanneer het gehakt gaar is.

3. Meng de mayonaise met sriracha en roer goed door. Snijd de koriander fijn en zet beide apart.

4. Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

5. Schep het gehaktmengsel in de aardappels en verdeel de helft van de maïskorrels hierover. Schenk de srirachamayonaise over de aardappel en knijp hier wat limoensap overheen. Garneer naar smaak met koriander.

Tip. Serveer deze loaded potato met een frisse salade.

null Beeld

Donderdag

Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gr tagliatelle
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr paddenstoelenmix
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr crème fraîche
  • ½ tl peper
  • 1 tl zout

Bereidingswijze

1. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar één soeplepel kookvocht.

2. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de paddenstoelen grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en ris de tijm van de takjes.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen 10 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de Parmezaanse kaas, de helft van de tijm, de crème fraîche, peper, zout en het bewaarde kookvocht van de tagliatelle toe.

4. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng goed door. Serveer de pasta met de resterende blaadjes tijm.

null Beeld

Vrijdag

Gevulde pastaschelpen met kipgehakt

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr pastaschelpen (conchiglioni)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr kipgehakt
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 200 gr gesneden prei
  • 500 gr passata
  • 200 gr mozzarella

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de pasta 3 min. korter dan aangegeven op de verpakking en giet af.

2. Pel en snipper de knoflook. Snijd de basilicum grof. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook glazig.

3. Voeg het kipgehakt toe en bak dit rul aan. Voeg het zout, peper en de prei toe en bak 2 min. mee. Voeg ¾ van de passata en de helft van de gesneden basilicum toe en bak 5 min. mee.

4. Vul de schelpen met het gehaktmengsel. schenk de resterende passata in een ovenschaal (20x30 cm) en leg de pasta schelpen op de tomatensaus met de open kant boven.

5. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de schelpen. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

6. Garneer voor het serveren met de resterende basilicum.

Ga naar www.eatertainment.nl voor nog meer recepten en inspiratie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden