Bezorgtest

Cook Kai: zompige tofu en Pad Thai Kai zonder pit

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Cook Kai.

Cook Kai.Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Als je een favoriet Thais afhaalrestaurant hebt, is het lastig om ‘vreemd te gaan’. Maar verandering van spijs doet eten en deze rubriek is daar de ideale aanleiding voor. De keus valt op Cook Kai in de Tweede Rozen­dwarsstraat; de reviews online zijn positief en het menu ziet er aantrekkelijk uit.

Wat staat er op het menu?

De klassiekers: pad thai, kipsaté en massaman curry, maar ook originelere gerechten zoals gebakken vis met gebrande currypasta. Er is veel keus, maar het is geen ellenlange kaart. Dat stemt hoopvol, te veel gerechten uit dezelfde keuken duidt vaak op niet veel soeps.

Rijden maar!

Na een klein halfuurtje mag ik de bestelling al in ontvangst nemen. Het is met weinig zorg ingepakt; het plastic scheurt aan alle kanten en het bakje van de loempia’s staat open – nog knap dat ze niet nat zijn geworden in de regen. Sowieso is het een gigantische hoeveelheid plastic, dat is een minpuntje.

Maar het gaat om de smaak. Hoe is die?

De vegetarische loempia’s (€5,50 voor drie stuks) zijn knapperig, maar bijzonder fantasieloos gevuld. Eigenlijk zitten er alleen glasnoedels en friemeltjes wortel in.

De viskoekjes (€5,50) zijn moddervette sponsjes, en nogal aan de kleine kant. De zoete Thaise chilisaus is erg dun, maar gelukkig wel lekker.

Dat klinkt niet al te best.

Ik verwacht dan ook veel van de Pad Thai Kai (€13,25), mijn favoriete Thaise gerecht. Maar deze roerbak is ook niet heel spannend, en de stukken kip zijn veel te log. Het toffe van een goede pad thai is dat je alle smaken in één hap kunt vangen: zout, zoet, zuur en pittig. Dat is hier niet het geval. Ik mis de frisheid van limoen, noedels die mooi zijn aangebakken en een beetje pit. Voor deze prijs zijn er veel betere opties bij concurrenten.

De Tauhoe Med Mammoung (€11,00) belooft een ‘mild vegetarisch gerecht van tahoe met gemengde groenten en cashewnoten’. Mild is het zeker, want er zit kraak noch smaak aan. Het is voornamelijk zompige tofu en slappe broccoli wat de klok slaat, met onderin de bak een soort soep die saus zou moeten zijn. De gigantische bak witte pandanrijst is prima.

Aii.

Gelukkig word ik toch nog verrast: de Tom Kha (€6,00) is een frisse, geurige, royaal gevulde kippensoep. Maar ook deze heb ik weleens beter gegeten bij andere Thaise afhaalzaken. Jammer!

Restaurant Cook Kai
Open ma-do 16.00 tot 21.30 uur, vrij-zo 12.00 tot 21.30 uur
Bestellen via UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd

Prijs €41,25 voor vijf gerechten
Aanrader Nee, ik ben geen fan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden