Aldus

Clown Powie zoekt stadgenoten om aan het lachen te maken

Clown Powie, het vrolijke alter ego van politieagent Frank Westerop (58), is op zoek naar Amsterdammers om aan het lachen te maken.

Tom Kieft
aldus, 20200326 Beeld -
aldus, 20200326Beeld -

Vanwaar deze oproep?

“Normaal ga ik een keer per week naar het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis en het VU Medisch Centrum om kinderen daar even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Dat mag nu even niet meer vanwege het coronavirus. Daarom wil ik kijken hoe ik op een andere manier mensen kan vermaken.”

Wat zou u dan zoal willen doen?

“Dat kan van alles zijn. Ik doe geen vastomlijnd kunstje of toneelstukje. Het gaat mij altijd om het inleven in anderen. Dus als mensen een verzoekje hebben, sta ik daar voor open.”

Kunt u een voorbeeld geven?

“Ik kan buiten voor het raam van een school, een kinderziekenhuis of een tehuis met demente ouderen iets geks doen. De ramen lappen bijvoorbeeld. Als een clown dat doet, gebeuren er natuurlijk allerlei grappige dingen. Clown Powie is een beetje een klunzige clown, die dingen niet zo goed snapt.”

Niets is dus te gek?

“Ik moet aan de slogan van Pippi Langkous denken: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Ik vind dat daar wel wat inzit. Dus als iemand bijvoorbeeld het gekke idee heeft dat ik in een liftbakje op één hoog een kunstje moet doen – dat heb ik nog nooit gedaan – dan vind ik dat natuurlijk heel eng, maar dat maakt het ook weer extra grappig.”

Hoe kunnen mensen contact met u opnemen?

“Als iemand kinderen of ouderen kent die behoefte hebben aan wat vermaak, kunnen zij mij een berichtje sturen via de Facebook en Instagram van Clown Powie. Zolang ik er maar met de fiets kan komen – ik woon in Amsterdam-West.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden