PlusOpen tijdens corona

Cinetol komt de lockdown al verbouwend door: ‘We smeden leuke plannen’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaat ze om met de lockdown? Vandaag: Quico Touw (33), medeoprichter van poppodium en broedplaats Cinetol. Hij zocht op Marktplaats naar huiskamer­meubels voor in de concertzaal.

Bjarn van den Berg
null Beeld Lin Woldendorp
Beeld Lin Woldendorp

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Ons eetcafé, de Tolbar, is het hardst geraakt. Mensen komen daar voor de gezellige sfeer. Die kun je niet verpakken in een doosje, dus takeaway doen we niet meer. De concertzaal hielden we in leven door per artiest twee of drie concerten per avond te plannen, toen dat nog kon. En we hebben ons broedplaatsgedeelte met werkplekken en oefenruimtes. De verhuur daarvan loopt redelijk door.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We vullen de tijd met verbouwingen en realiseren onze wildste dromen: een nieuwe kleedkamer en backstage voor artiesten. Ook brachten we extra geluidsisolatie aan en verbeterden we de akoestiek. En op 11 februari staat het eerstvolgende concert gepland. Als dat niet kan, verplaatsen we het, dat zijn we gewend.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Toen concerten nog mochten, was zitten verplicht. Je zag al gauw een zaal met houten schoolstoeltjes. Dat kwam stijf en plichtmatig over. Daarom ging ik Marktplaats Amsterdam af om leuke huiskamermeubels, lampenkappen en kleedjes te kopen. Dat werkt goed: ook een punkconcert in zo’n setting vond iedereen vet. En we organiseerden filmavonden met koptelefoons in onze tuin, dat willen we ’s zomers vaker gaan doen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Van die verbouwingen hebben we nog jaren plezier. En we smeden leuke plannen. Wat betreft livemuziek was 2019 een goed jaar voor ons, evenals de zomer van 2020. Het zou mooi zijn als we dat weer kunnen oppakken zodra alles voorbij is.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan ga ik sowieso zelf elke concertzaal in Amsterdam bezoeken. In Cinetol willen we een concert­marathon geven. Ook is voor onze deur een gloednieuw plein aangelegd dat schreeuwt om een festival. Daar willen we ook een buurtfeest geven. Deze tijd is absoluut niet makkelijk, maar er is genoeg positiefs om naar uit te kijken.”

Cinetol

Tolstraat 182

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden