PlusOpen tijdens corona

Cine Qua Non stopt alle goede moed in de etalage

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Liz Dautzenberg (34), mede-eigenaar van de pop-upshop in filmposters Cine Qua Non.

Anna Livia de Kort
Liz Dautzenberg (34), mede-eigenaar van de pop-upshop in filmposters Cine Qua Non. Beeld Nosh Neneh
Liz Dautzenberg (34), mede-eigenaar van de pop-upshop in filmposters Cine Qua Non.Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Ondanks de gedeeltelijke lockdown en de verbouwingen op het Waterlooplein ging het opvallend goed bij ons. Mensen zaten meer thuis en wilden een leuk plaatje aan de muur om de boel wat op te vrolijken. Het is daarom ontzettend balen dat we nu dicht moeten. We zijn nog even aan het bijkomen van het zure nieuws van maandag maar zijn ook al volop aan het brainstormen hoe nu verder.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We mogen met onze pop-up tot eind februari 2020 op het Waterlooplein zitten, en tijdens de strenge lockdown gaan we ons volledig richten op online verkoop. Verder overwegen we gratis posterdelivery service binnen de Ring. Onze buren boden al aan dat we hun kinderen mogen lenen voor de bezorgservice: die zitten toch 5 weken thuis te niksen. We gaan uitzoeken of we met QR-codes kunnen werken, zodat je een product door de ruit van de etalage kunt scannen. En als laatste reddingsboei: de Cine Qua Bon, een cadeaubon, die het hopelijk goed doet onder de boom.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de hele situatie?

“Toen we nog open konden zijn, verzonnen we dagelijks wat anders om verlichting te brengen. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals het inrichten van onze etalage; de Hollywoodsterren op de posters hadden al vroeg mondkapjes op.”

Hoe houdt u de moed erin?

“We hopen dat we nog betekenisvol voor de mensen kunnen zijn met onze etalage. Filmhelden zoals Foxy Brown, David Bowie, Jim Jarmusch en Bruce Lee staan bij ons in de etalage nu extra in de spotlights, die geven positieve energie. We nodigen Amsterdammers die even willen luchten te komen kijken naar onze kijkdoos filmsterren-etalage, die toch wel voor licht zorgt in de donkere dagen. Ook hebben we besloten om de lichtjes ‘s nachts gewoon aan te laten, waardoor mensen een warm gevoel er van kunnen krijgen. Al onze goede moed stoppen we in de etalage.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Als de grenzen weer open gaan, zou ik heel graag alsnog gaan snowboarden in Japan. Maar eerst weer aan de grote tafel bij café Bern gezellig met mijn hele familie steak au poivre eten, en drinken, dansen en lullen tot je erbij neervalt op de Aprilfeesten. Ik kijk uit naar het moment dat ik bij een concert mezelf door de menigte moet wurmen om naar het toilet te gaan. Een mensenmassa, daar verlang ik naar.”

Cine Qua Non

Houtkopersdwarsstraat 6
cinequanon.eu

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden