Aldus

Chatsite Lockgenoten wil vereenzaming tegengaan

Lockgenoten.nl wil mensen die dreigen te vereenzamen helpen nieuwe contacten op te doen. Vincent Schutte (54) weet meer.

Tom Grosfeld
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

U heeft een website gebouwd.

“Ja, ik heb een achtergrond in IT en ICT, en speelde al langer met het idee om zo’n website te maken. Tijdens de vorige lockdown al, maar die ging snel weer voorbij, er was perspectief. Deze lockdown duurt wel erg lang. Veel mensen vereenzamen. Ik dacht: waarom zou ik die site niet gewoon opzetten?”

Er zijn al wel veel digitale mogelijkheden om met elkaar in contact te komen, toch?

“Ja, maar die platforms, Zoom ­bijvoorbeeld, worden vaak gebruikt door al bestaande groepen. Vrienden, collega’s, sportteams. Via Lockgenoten hoop ik dat onbekenden samen in een chat komen en elkaar leren kennen. Daar kunnen vriendschappen uit ontstaan. Of mensen kunnen gewoon even hun ei kwijt.”

Loopt het al een beetje?

“Het begint langzaam te komen. Het begin is moeilijk. Maar als het eenmaal gaat lopen, komen er denk ik snel veel nieuwe mensen bij.”

Hoe werkt het?

“Je gaat naar www.lockgenoten.nl en kunt dan meteen gaan chatten. Het is zonder registratie, zonder reclame en je gegevens worden niet verkocht aan derden. Je hoeft alleen op enter te drukken. Je kunt een naam invullen, maar dat hoeft niet. Net als dat je de webcam aan kunt zetten, maar ook enkel kunt typen, zonder beeld. Het is, kortom, erg laagdrempelig.”

En dan is het chatten geblazen.

“Ja, het zou mooi zou zijn als er ­bijvoorbeeld honderd man tegelijk in de chat zit. Als het met iemand klikt, kun je een eigen kamertje aanmaken, eventueel met wachtwoord, zodat er verder niemand bij kan. Dat neigt al naar daten. Ik weet niet of dat handig is in deze tijd, maar het kan wel.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden