Aldus

Calvin fietst in zijn eentje naar Monaco: ‘Ik heb nog nooit meer dan 40 kilometer gefietst’

In de zomervakantie lekker lui naar het strand? Militair Calvin van Altena (24) fietst liever een stukje. Ofwel: 1860 kilometer van Amsterdam naar Monaco.

Verena Verhoeven
Calvin van Altena: ‘Ik haal geld op voor Veteranen in Aktie. Zij laten wensen in vervulling gaan van veteranen die een moeilijke tijd hebben, of hebben gehad.’
 Beeld
Calvin van Altena: ‘Ik haal geld op voor Veteranen in Aktie. Zij laten wensen in vervulling gaan van veteranen die een moeilijke tijd hebben, of hebben gehad.’

De vraag luidt: waaróm?

“Ik hou van extreme uitdagingen. Zo heb ik meerdere marathons en hike-tochten gedaan en twee keer 100 kilometer hardgelopen. Ik zocht naar iets groters en kwam op het idee om naar Monaco te fietsen in mijn vakantie. De route gaat langs de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa.”

Doe je dat helemaal alleen?

“Ja. Gevaar is er bij zo’n reis altijd, maar ik probeer de risico’s te ondervangen door alles goed te plannen. Ik zorg dat ik altijd bereikbaar ben, genoeg eten en drinken bij me heb en langs plaatsen fiets waar ik eventueel medisch gecheckt kan worden.”

Je doet het niet alleen voor jezelf.

“De laatste keer dat ik die 100 kilometer rende, kreeg ik daar veel aandacht voor. Dat wil ik nu op een goede manier gebruiken. Daarom haal ik geld op voor Veteranen in Aktie. Zij laten wensen in vervulling gaan van veteranen die een moeilijke tijd hebben, of hebben gehad.”

Waar kijk je naar uit?

“Ik vind het verleggen van mijn grenzen, fysiek en mentaal, heel tof. Verder ben ik benieuwd welke verrassingen ik allemaal tegen ga komen. Ik heb nog nooit verder dan 40 kilometer gefietst, dus er is genoeg waar ik tegenop zie, haha. Dat zie ik niet als iets vervelends, ik haal er juist motivatie uit.”

Ik lig toch liever aan het strand.

“Daar hou ik ook van, hoor! Ik bekijk in Monaco waar ik op dat moment aan toe ben. Als dat relaxen op een mooi strandje is, ga ik daar zeker mijn moment voor pakken.”

Van Altena’s fietstocht steunen kan hier.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden