PlusOpen tijdens corona

Café Kadijk: ‘We zijn nu een afhaaltoko geworden’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Rik Brusse (37) van Café Kadijk.

Café Kadijk, Kadijksplein 5.  Beeld Nosh Neneh
Café Kadijk, Kadijksplein 5.Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Na elke persconferentie moeten we ons aanpassen, dus we zitten veel rond de tafel om nieuwe oplossingen te zoeken. Het is een vermoeiend proces, waar we jammer genoeg nog middenin zitten. Het gaat tot nu toe steeds goed, maar er zijn constant financiële zorgen. Ik ben heel dankbaar voor de steunpakketten, maar dan blijven er alsnog grote gaten die gevuld moeten worden.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We mogen helemaal geen gasten meer ontvangen, dus we zijn nu een afhaaltoko. Dat is zuur, want als horecaondernemer wil je vooral mensen een mooie avond bezorgen.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“We zitten nu in de tweede lockdown, en die is voor ons totaal anders dan de eerste. We hebben in maart een eigen bezorgservice opgezet. Dat was een heel nieuwe ervaring, want in de tijd daarvoor hadden we nooit bezorging overwogen. We hebben toen een systeem opgezet waarbij we koude maaltijdpakketten rondbrachten vanuit onze productiekeuken in Noord. Ik kon van een vriendin haar elektrische fiets lenen en reed zelf op een motor om per dag zo’n tachtig pakketten rond te brengen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“De tijd blijft gewoon doortikken en wij blijven gewoon doorwerken. We vonden het heel belangrijk om ons team aan te houden, dus we hebben niemand ontslagen. Eerlijk is eerlijk, het was ons nooit gelukt om die beslissing te nemen als we geen steunpakket van de overheid hadden gekregen. Het geeft mij moed dat de overheid duidelijk achter ons is gaan staan. Het personeel heeft veel hart voor de zaak en heeft zich enorm flexibel opgesteld. De openingstijden zijn natuurlijk erg ingeperkt, dus lekker lange shifts draaien is er nu even niet bij.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Dan ga ik zo snel mogelijk op vakantie! Het was een hectisch jaar, dus ik kan inmiddels wel wat tijd voor mezelf gebruiken.”

Café Kadijk

Kadijksplein 5
Café Kadijk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden