PlusNet open

C’est la Switi: moderne toko met traditioneel Surinaamse gerechten

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: C’est la Switi.

Beeld Nosh Neneh

Onbekend maakt onbemind, dachten de ondernemers achter C’est la Switi. De nieuw geopende toko is naar eigen zeggen in een ‘westers ­jasje’ gestoken, met als doel om ­traditioneel Surinaamse gerechten toegankelijker te maken voor een groot publiek.

Tot voor kort zat de zaak Coffeeconcepts, van ondernemer Fabienne Bouland (31), in het pand op de Reguliersdwarsstraat. Ze sloeg de handen ineen met Surinaams ­eethuis Ricardo’s aan de Javastraat. Samen met Anthony Uden (32), die eerder kookte in Ricardo’s, beheert Bouland nu C’est la Switi. Bouland: “De meeste toko’s zijn vrij ouderwets. Wij wilden graag een hippe toko.”

Daar is het interieur op uitgekozen. In de kleine zaak zorgen de pastelroze bar en grote bloemen op de koelkast voor een zomerse sfeer.

De zaak oogt dan niet traditioneel, het eten dat wordt geserveerd is dat wel. “De Surinaamse keuken bestaat niet alleen uit nasi en roti, er is nog veel meer,” zegt Uden. Naast de bekendere gerechten staat er bijvoorbeeld ook gebakken visbal met zoetzure saus op het menu (klein: €10,90). De specials verschillen van dag tot dag. Zo eet je er op maandag gestoofde pompoen met droge vis en zoutvlees (€12,40) en op zaterdag ­rijkelijk gevulde pindasoep (€13,40). Ook kun je er terecht voor saoto (€6,50) en Surinaamse toetjes zoals bojo (€2,90). Daar opeten? Dat kan ook, aan de lange bar voor het raam. Goed om te weten: al het eten in de toko is halal.

C'est la Switi

Reguliersdwarsstraat 4

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden