PlusOpen tijdens corona

Buikdanswinkel en dansschool Buikdanslijn smacht naar echt contact met de klant

An Shaheen (52), eigenaar van de Buikdanswinkel en dansschool Buikdanslijn, is blij dat er weer klanten naar de winkel mogen komen.

An Shaheen. Beeld Nina Schollaardt
An Shaheen.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“De coronacrisis is behoorlijk pittig. Ik verkoop kostuums en die worden vaak op maat gemaakt. Het is daarom noodzakelijk dat mensen de kleding kunnen passen. Het click & collect-systeem werkte dus voor mij niet. Ik ben daarom blij dat we vanaf vandaag weer op afspraak open mogen. Dat is toch een stapje vooruit.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik wil een-op-eenafspraken maken met klanten, waardoor ze veel aandacht krijgen – eigenlijk een luxe voor de klant. De winkel is verweven met de evenementenbranche: voor themafeesten kun je goed bij mij terecht. Maar de komende maanden staan geen feestjes op de planning. Het is dus nog even afwachten of veel mensen naar mijn winkel zullen komen.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Naast mijn winkel heb ik een dansschool, De Buikdanslijn, waar ik buikdanslessen geef. Sinds de tweede lockdown zijn deze lessen online met groepjes van drie tot zes personen. Dan ben ik toch samen met mijn leerlingen. Natuurlijk is het anders dan een fysieke les. Zo kun je niet gezellig napraten met een kopje thee. Maar voor nu is het de juiste oplossing.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Vanaf het moment dat ik online lesgeef, ga ik er weer vol goede moed tegenaan. Ik moet blij zijn dat ik tenminste nog kan werken. Dat is heel fijn. In deze periode maak ik geen winst, maar het brengt me nergens als ik daar steeds over nadenk.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel nog meer wordt versoepeld?

“Ik zou dolgraag meerdere mensen over de vloer hebben. En ik wil weer doodnormale dingen doen, zoals verjaardagen samen vieren. Mijn familie woont in België en daar wil ik snel weer naartoe.”

“Samen met mijn leerlingen hoop ik van harte dat wij snel met elkaar kunnen dansen, want niets gaat boven echt contact en samen ­dansen.”

Buikdanslijn

Eikenweg 66
www.buikdanslijn.nl

open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden