Review

Broodje van de week: ciabatta geitenkaas

Foto Floris Lok

Beleg
gemarineerde Hollandse geitenkaas
groene asperges
zongedroogde tomaatjes
rucola
groene pesto
Prijs €5,45
Locatie Renzo's Delicatessen

Edwin Hanssen (40) ontdekte zijn perfecte broodje per toeval, tijdens een lunchpauze. "Bij Renzo in de Van Baerlestraat mag je zelf een broodje samenstellen. Ik begon maar wat ingrediënten te combineren."

Hij bedacht de ciabatta met Hollandse geitenkaas, asperges en zongedroogde tomaatjes. "Ik zeg liever sunkissed tomatoes, omdat ze zo lekker zacht zijn."
Volgens de grafisch ontwerper uit West worden alle smaakpapillen wakker geschud. "De combinatie is magisch. Het zachte van de brokkelige geitenkaas, het knapperige van de gegrilde asperges en het zoete van de tomaatjes."

Nu hij niet meer in de buurt werkt, is het broodje een zeldzame traktatie geworden. "Mijn laatste bezoekje was vorig jaar, toen er vrienden uit Londen over waren."

Win het broodje van deze week!

Wie op www.facebook.com/psvandeweek vrienden met PS van de Week wordt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).
Tip ons broodje@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.