PlusMijn Amsterdam

Boris Lange: ‘Cruisen door de stad is de magie van een mooie avond’

Boris Lange (31) is videomaker, inspreker voor Disney en online ondernemer. Momenteel host hij Qonnectors op de app Clubhouse. Hij hoopt op een Oost/Westlijn. ‘Dan is de stad helemaal af.’

Judith Zilversmit
Boris Lange: ‘Ik speel vier keer week padel; ze noemen me ‘de Donny van de Beek van Play Padel Club.’  Beeld Nosh Neneh
Boris Lange: ‘Ik speel vier keer week padel; ze noemen me ‘de Donny van de Beek van Play Padel Club.’Beeld Nosh Neneh

Eerste keer in Amsterdam

“Ik ben geboren in het Burgerziekenhuis in Oost. Dat is nu het Manor hotel. Ik woonde in Diemen, een ideale plek om op te groeien. Maar mijn leven speelde zich voornamelijk af in Zuid. Omdat mijn ouders in die buurt werkten, zat ik daar op de basisschool en op de middelbare school. Het is dé kakbuurt van Amsterdam, maar zo heb ik het persoonlijk nooit ervaren.”

Beste café

“Voor de lockdown was ik overal te vinden. Cruisen door de stad is de magie van een mooie avond. Ik kom graag in De Pijp, dat voelt als thuis. Bij het Gerard Douplein heb je lekker veel cafés en kun je een mooie route lopen. Vanaf het Heinekenplein steek je door langs Venster 33, dan naar ’t Paardje en naar Bar Mash. Vervolgens ga je naar de Pilsvogel en Bar Flamingo. Dan is het wel tijd voor een Uberbusje, iedereen die wil kan instappen, en dan door naar de Chin Chin. We sluiten natuurlijk af op het Leidseplein, in de kleine Cooldown.”

Het Gerard Douplein. Beeld Nosh Neneh
Het Gerard Douplein.Beeld Nosh Neneh

Beste restaurant

“Ik heb hier goed over nagedacht. Ik hou van Italiaans eten. En dan het liefst bij Fiko, vlak bij de Overtoom. De eigenaar is een schat van een vent. Adriano ontvangt je altijd als zijn vriend en het eten en de wijnen zijn fantastisch.”

Fiko. Beeld Nosh Neneh
Fiko.Beeld Nosh Neneh

Mis het meest

“Wat ik het meeste mis is de spontaniteit, dat je rekening moet houden met dat de nacht een agenda heeft gekregen. Stel, je hebt een leuk gesprek met iemand, dan was daar altijd nog de mogelijkheid om daarna een hapje eten. En als dat gezellig is, zeggen we: kom we gaan naar de Jimmy Woo. Kijk, dat bestaat nu helemaal niet meer. En juist van dit soort avonden komen de mooiste verhalen. Ook in de liefde zijn er nu geen goede verhalen. Meisjes daten: samen dansen en lachen, dat bestaat nu gewoon niet. En ik geloof niet in datingapps. Dus ook in dat hoofdstuk in mijn leven komen nu geen mooie verhalen.”

Dit kan beter

“Ik ben een van de geluksvogels die bij de Noord/Zuidlijn woont. Ik vind het te gek. Ik maak dagelijks gebruik van de metro en ik gun het plezier wat ik hier aan beleef aan iedereen. Dus wat beter kan in Amsterdam is een Oost/Westlijn. Als die er komt, weten we niet wat we meemaken, dan is de stad af! Wat ook beter kan: de sluitingstijden van de cafés door de week. Niet dat ik per se elke avond naar een bar wil. Maar ik heb het gewoon nooit begrepen. Hier sluiten ze om 1 uur ’s nachts. In Groningen lachen ze ons uit. Daar gaan de bars pas dicht totdat de laatste bezoeker naar huis is. Maar wij zijn de hoofdstad, dat is toch schandalig.”

Mooi van lelijkheid

“De Wibautstraat. By far de lelijkste straat van Amsterdam, het lijkt wel of ze een strookje Rotterdam hebben neergelegd. Maar ik rijd er elke dag doorheen, en het is op een of andere manier een hele belangrijke straat voor me.”

De Wibautstraat. Beeld Nosh Neneh
De Wibautstraat.Beeld Nosh Neneh

Geheim adres

“Een klein Japans restaurantje in de Vijzelstraat, echt zo smal is het. Het heet Tokyo Ramen Takeichi. Het is dan net of je even in Japan bent. Bestel de Spicy chicken, je weet niet wat je proeft.”

Een avondje stappen met…

“Zodra het weer kan, ga ik met iedereen uit, kan me echt niet schelen. Maar de allereerste met wie ik uitga is mijn vriend uit Madrid, die is hier komen wonen. Hij is mijn padelleraar Jaime Blanco, wat een geweldige naam. Hij is net voor de lockdown hier gekomen en hij snapt niet waar mijn mooie verhalen en filmpjes van de stad vandaan komen. Hij kan niet wachten Nederlandse meisjes te ontmoeten en samen met mij de boel op z’n kop te zetten. Kriskras door de stad.”

Beste plek om te sporten

“Play Padel Club, het pareltje van de padelwereld in Nederland. Ik wil hier de beste in worden. Ik speel vier keer per week. Ik ben het kind van de club, ‘de Donny van de Beek van Play Padel’, zeggen ze altijd. Het is een prachtige sport; als je een keer hebt gespeeld, wil je meer.”

Wil altijd nog…

“Vader worden. Ik ben al de beste oom van Nederland. Ik beleef zoveel plezier aan mijn nichtjes Valentine en Florentine. Ik wil dat gevoel van vader worden meemaken. Maar alles op z’n tijd. Het komt wel. Het lijkt me te gek een Amsterdamse vader te zijn.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden