PS Stadsgids Bewaar

Blauwe Theehuis wordt proeflokaal Brouwerij 't IJ

't Blauwe Theehuis
't Blauwe Theehuis © -

Brouwerij 't IJ opent een tweede proeflokaal midden in het Vondelpark. Vanaf volgend jaar schenkt de Amsterdamse brouwerij zijn eigen bieren in 't Blauwe Theehuis.

Hoewel ze de tent vanaf maandag al overnemen, blijft het theehuis dit jaar nog hetzelfde als voorheen. "We hebben al het personeel overgenomen en gaan in de komende periode eerst even kijken naar de optimale indeling voor het proeflokaal," vertelt Patrick Hendrikse van Brouwerij 't IJ.

Ruimere openingstijden
Wat bezoekers wel al snel kunnen verwachten zijn ruimere openingstijden. "Nu zit je soms lekker in de zon en wordt om 20.00 uur opeens alles opgeruimd. Daar gaan we wel soepeler in worden."

In de winter sluit de tent even voor een opfrisbeurt. Hendrikse: "Het is een monument dus we gaan zeker niet rigoureus verbouwen. Maar we gaan het wel wat meer 't IJ maken."

Meer bier
Dat wil ook zeggen: meer bier op de kaart. "In tegenstelling tot ons proeflokaal bij de molen op de Funenkade kan je hier straks ook nog gewoon terecht voor koffie en thee. Het blijft ook 't Blauwe Theehuis heten. Alleen kan je straks in dat Blauwe Theehuis ook lekkere bieren drinken én een hapje eten."

Lees ook: Hier drink je pils van Amsterdamse bodem

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.