Bilder & De Clercq maakt een doorstart

Maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq gaat binnen enkele weken weer open. Dat bevestigt de curator van het bedrijf, Paul van den Berg van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef. Het bedrijf is gered door een deel van de aandeelhouders.


Hiske Versprille
Oprichters Diederik van Gelder (links) en Rogier Leopold Beeld Jean-Pierre Jans
Oprichters Diederik van Gelder (links) en Rogier LeopoldBeeld Jean-Pierre Jans

Het bedrijf, dat in 2013 begon met een winkel op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat en onlangs ook begon met het digitaal bestellen en bezorgen van ingrediënten op de Zuidas en Schiphol, kwam de flop van een tweede winkel op de Ceintuurbaan niet te boven.

Begin september bleven de deuren dicht, en even later werd het faillissement getekend. De eigenaren verklaarden in Het Parool dat de sluiting onverwacht kwam.

Nu de zaak weer opengaat, kan ook het grootste deel van het personeel weer aan de slag. Het concept van de winkel blijft hetzelfde en waarschijnlijk wordt ook de digitale tak weer in werking. Eén van de twee oprichters van Bilder & De Clercq, Rogier Leopold, blijft bij de winkel betrokken.

Drukke Amsterdammer
De maaltijdenwinkel opende in 2013 op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat. Klanten konden in de winkel de ingrediënten kopen voor uitgekiende gerechten om thuis te bereiden. Met afgepaste hoeveelheden en een wekelijks wisselend menu richtte Bilder & De Clercq zich op de drukke Amsterdammer die gezond en vers wilde eten, maar weinig tijd en inspiratie had voor koken en boodschappen.

Ze openden in 2014 een tweede zaak aan de Ceintuurbaan, maar die moest binnen anderhalf jaar dicht. Daarna richtte het bedrijf zich op de kantoormarkt, met interactieve bestelmuren bij bedrijven en een app. Mensen konden zo voor nog diezelfde avond gerechten bestellen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden