PlusOpen tijdens corona

Bij Zippy’s kinderschoenen is op afspraak winkelen wél een succes

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Zippy Klumperbeek (43), eigenaar van Zippy’s kinderschoenen, wil na de coronacrisis het winkelen op afspraak blijven voortzetten.

Zippy Klumperbeek (43), eigenaar van Zippy’s kinderschoenen. Beeld Susanne Stange
Zippy Klumperbeek (43), eigenaar van Zippy’s kinderschoenen.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“De winkel is open en daar ben ik ontzettend blij mee. De eerste weken van winkelen op afspraak lijken een succes. Iedere klant krijgt veel aandacht en persoonlijk advies. Aan het begin van de coronacrisis was ik erg voorzichtig en schoof ik de schoenen als een sjoelsteen naar de klant, maar ik merkte al gauw dat dit niet werkte. Daarom houd ik geen afstand meer van kinderen in de winkel. Wel natuurlijk nog van volwassenen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Op afspraak winkelen bevalt me zelfs zo goed dat ik overweeg om na corona deels op deze manier verder te gaan. Dat ik bijvoorbeeld een dag in de week alleen maar geplande afspraken heb.”

Heeft u nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“In de eerste lockdown heb ik kinderschoenen op de fiets weggebracht. Het werd een soort passervice, waar ik dan bij klanten thuis hielp met het geven van advies. Je had zo toch, op anderhalve meter, een praatje met de klant. Ik realiseerde me daardoor dat ik geen webshop wilde laten maken, omdat het juist zo belangrijk is om de schoen eerst te zien en te passen, voordat je ’m koopt.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Gelukkig gaat het dus goed met de winkel. Dankzij mijn loyale klanten krijg ik extra moed. Zo stonden er vaak lange rijen voor de deur toen ik open mocht. Dat vond ik bijzonder om te zien. Het is een fijne gedachte om te weten dat ik door de jarenheen een vaste klantenkring heb opgebouwd.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Ik kijk er erg naar uit om naar feestjes te gaan met familie en vrienden. Ik had voor vorig jaar een vakantie naar Marokko geboekt, maar die ging helaas niet door. Hopelijk kunnen we snel met het gezin alsnog gaan en door de Sahara trekken. Mijn voor­nemen is om elke week naar een culturele instelling te gaan. Zo gingen we vaak naar het Scheepvaartmuseum en Artis.”

Tips? open@parool.nl.

Zippy’s kinderschoenen

Czaar Peterstraat 91
020 2335365
zippyskinderschoenen.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden