PlusNet open

Bij Trevi’s zijn de pizza’s en pasta plantaardig

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Trevi’s.

Trevi's.Beeld Nina De Laat

Al zijn hele leven is Salah Ait (36) noodgedwongen vegetariër: zijn lichaam kan vlees niet aan. Hij flirtte onlangs voor het eerst met het veganisme, nu is hij bijna helemaal om. “Volgens mijn vriendin heb ik het makkelijker dan de meeste veganisten, omdat ik toch al nooit vlees at.”

Deze maand heeft hij pizzeria ­Trevi’s geopend, waar uitsluitend plantaardig voedsel wordt geserveerd. “Bijna al het voedsel dat we uit de natuur krijgen, komt immers ook van planten,” zegt hij. Pizza’s serveert hij met veganistische kaas, gemaakt van cashewnoten en sojamelk.

Het meest trots is hij op de spaghetti polpette (€14), doorgaans met gehaktballen, maar nu met tofoe. “Het duurt vier uur om dat te maken,” vertelt Ait. Zijn favoriet is de pizza Filippo, met aubergine, zongedroogde tomaten en balsamicocrème (€14,50). Die is vernoemd naar zijn hond.

Ait is vier jaar geleden vanuit Treviso in Noord-Italië naar Amsterdam verhuisd. Hij hecht veel waarde aan authentieke Italiaanse ingrediënten, zoals olijfolie en friarielli (Napolitaanse broccoli, ook los te koop).

De zaak, die in de rustige Pijnackerstraat om de hoek bij het Cornelis Troostplein zit, heeft een simpel interieur met roodwit geruite tafelkleedjes. Gasten kunnen afhalen, maar mogen ook natafelen. “Italiaanse restaurants zijn altijd simpel,” zegt Ait. Het enige wat ertoe doet, is het eten.”

Trevi’s
Pijnackerstraat 6
06 11204115

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden