Bezorgtest

Bij trattoria Georgio’s Café krijg je waar voor je geld

Beeld Monique Van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Georgio’s Café.

Waar bestellen we?

Het Italiaanse restaurant San George op de Stadhouderskade, vlak bij het Leidseplein, is dit jaar omgebouwd tot Georgio’s Café. Waarom deze telg uit de Georgefamilie een nieuwe naam heeft gekregen, is niet bekend. Wat ik wel weet, is dat chef Fabrizio Pinna is aangetrokken.

Deze Italiaan was al langer actief in de culinaire scene in zijn thuisland toen hij zijn Hollandse vrouw leerde kennen. In ons kikkerlandje kookte hij de sterren van de hemel bij Mario in Neck, dat verschillende malen werd uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Lang verhaal kort: nu zit Pinna bij Georgio’s in Amsterdam. Deze trattoria bezorgt ook thuis via UberEats: tijd om te proeven.

Wat biedt het menu?

Pizza’s, pasta’s en wat voor- en bijgerechten. Alles klinkt lekker en het is dus lastig kiezen. De prijzen zijn exact hetzelfde als in de zaak en dat is mooi, want ik zie steeds vaker bij anderen dat de thuisbezorgvariant duurder uitvalt. Ik bestel een voorgerecht, twee pizza’s en een bijgerecht. Na ruim 40 minuten staat de bezorger op de stoep; alles is zeer netjes verpakt en de pizza’s komen dan ook ongeschonden aan.

Proeven maar!

De stracciatella di bufala (€13) is geen goedkoop voorgerecht, maar o, wat is dit genieten. De buffelkaas is nog lopender dan burrata en wordt perfect gecomplementeerd door de boterzachte aubergine met goede roostersmaak. De croutons, pijnboompitten, basilicum, frisse granaatappelpitjes en olijfolie maken het geheel af. De portie is enorm. Je krijgt dus absoluut waar voor je geld.

Dan, de patatine al parmiggiano (€5) oftewel frietjes met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. De patat is prima, al had de kaas wat meer gegratineerd mogen zijn. Nu hecht het niet overal aan de friet. De saus is een van de beste truffelmayo’s die ik ooit heb geproefd, dus hulde daarvoor.

En de pizza’s?

De pizza tartufo (€15) met zwarte truffel en drie kazen (fontina, mozzarella en Parmezaan) smaakt fantastisch, maar is qua textuur droog uitgevallen, alsof hij al iets te lang uit de oven is. Zonde, want de truffel is er vers overheen geraspt, in plaats van de nep-truffelolie, die zo vaak wordt gebruikt. De pizza diavola (€13) is verrukkelijk. 28 centimeter in doorsnee met een dunne crispy bodem, smakelijke tomatensaus, smeuïge mozzarella en pittige worst. Hij fikt lekker in de mond, precies zoals je deze pizza wil hebben.

Restaurant Giogio’s Café, open ma-zo 17.00 tot 22.00 uur
Prijs €46 voor twee pizza’s, een voorgerecht en een bijgerecht
Aanrader Absoluut! Niet goedkoop, maar zeker waar voor je geld - al kon de truffelpizza beter.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden