PlusBezorgtest

Bij Toscanini bestel je het ideale klassieke Italiaanse menu

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Toscanini.

Een perfect Italiaans menu. Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Acht jaar lang keek ik vanuit de raampartij in mijn woonkamer uit op de gevel van Toscanini. Een heerlijk schouwspel om ’s avonds gade te slaan: van opgedofte gasten die stonden te popelen tot aan de afgematte chefs die na hun dienst een sigaretje rookten. Eens per jaar trakteerde ik mezelf er op een diner. Inmiddels heb ik de Jordaan verlaten en kom ik er helaas te weinig.

Maar je hebt vast goed nieuws?

Jazeker, via toscaninishop.nl kun je allerlei producten kopen om vervolgens af te halen bij hun buurman, Magnani Amsterdam. Ook werkt het restaurant samen met Deliveroo, waar je voor €29,50 een driegangenmenu bestelt. Dit wordt koud geleverd, inclusief opwarminstructies. Bij het keuzemenu staan bij elke gang steeds twee opties, daarnaast zijn er drie losse gerechten (zoals lasagne) te bestellen, plus enkele wijnen. Ik ga voor twee maal het menu, zodat we alle gerechten van de kaart kunnen testen.

Rijden maar…

Binnen een halfuur belt de koerier aan. Alles zit netjes en overzichtelijk verpakt in bakjes, de brief met instructies is kraakhelder. In deze rubriek test ik normaliter alleen gerechten die reeds opgewarmd aankomen, maar voor Toscanini maak ik graag een uitzondering. En ach, het is louter een kwestie van de oven aangooien voor de hoofdgerechten.

A tavola!

Ik begin met de koude voorgerechten. Amsterdamse buffelmozzarella met gegrilde groente. De kaas, een dikke bol voor één persoon, is voluptueus en supervers. De groenten hebben een fikse grillsmaak; met name de aubergine en gekaramelliseerde rode ui zijn top. De olijfolie is exact zoals ik me die uit het restaurant herinner: pittig en grassig.

De vitello tonnato, dungesneden kalfsmuis met tonijnmayonaise, had royaler qua portie mogen zijn. Maar dat komt vooral omdat deze klassieker zó lekker in zijn eenvoud is: prettige structuur van het vlees, vettige mayo en zurige kappertjes.

Tijd voor het hoofdgerecht.

Hiervoor verwarm ik de oven voor op 180 graden. De gebraden varkensnek is een flink stuk, niet zo botermals als ik had gehoopt, maar bomvol smaak. De kool­salade is fris met een tikkie mosterd, in de zijdezachte puree proef ik knolselder. Lekker. Zowaar nog beter is de visstoof van kabeljauw, calamari, octopus en venkel. Enorm veel vis, goed gekruid en een bruschetta om de fantastische saus mee op te soppen.

Het dessert is perfetto. Beeld Monique Van Loon

Klaar voor het dessert?

De panna cotta is mooi zacht, niet te veel gelatine – precies zoals ik het lekker vind. De karamelsaus erbij is weldadig. Ook de tiramisu is met liefde gemaakt en je proeft voornamelijk de koffie en de drank: perfetto. Dit was het ideale klassieke Italiaanse menu, als je het mij vraagt.

Toscanini

Bestellen via Deliveroo
Prijs €59 voor twee driegangenmenu’s
Aanrader Absoluut!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden