PlusNet open
Bij Tony’s Chocolate Bar kun je zelf cakejes versieren onder de chocoladetaps
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Tony’s Chocolate Bar.
Op een steenworp afstand van het Centraal Station, in het oude schipperscafé van de Beurs van Berlage, zit de sinds woensdag geopende Tony’s Chocolate Bar.
Aan het plafond hangt een kroonluchter van repen Tony’s Chocolonely in alle kleuren van de regenboog. De zaak is in rood met blauw, de originele kleuren. De meeste meubels zijn vintage. Zo staat er een jukebox uit een bruin café en zijn de blauwe stoelen gemaakt van oude stewardessenpakken.
Links staat een enorme bar met drie chocoladetaps – wit, melk en puur – om zelf cake te versieren.
“We zijn altijd op zoek naar manieren om in contact te komen met onze chocofans. Deze bar is niet alleen een plek waar we mensen onderdompelen in onze chocolade. We willen mensen hier ook bewust maken van de ongelijk verdeelde chocolade-industrie, met als gevolg moderne slavernij en kinderarbeid op de cacaoplantages in West-Afrika,” zegt brandmanager Marieke van Elk (40).
De menukaart varieert van chocoladeshakes zoals de caramel sea salt en raspberry popping candy (€6,50) tot een Tony’s brown burger, een melkchocolade haverburger met marshmallows en karamel (€9,75). Alles wordt gemaakt met chocolade van Tony’s Chocolonely.
Naast de chocoladespecialiteiten staan ook een croissant (€2,75) en een tosti (€6,50) op de kaart. “Deze bar is speciaal voor de chocoladeliefhebber, maar er is ook genoeg keus voor de hartige trek.”
Tony’s Chocolate Bar
Damrak 213
06 21605763
chocolatebar.tonyschocolonely.com
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl.