PlusBezorgtest

Bij The Lobby krijg je een zeepje en kaarsjes in de tas

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt tijdens de thuisquarantaine een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: The Lobby.

-Beeld Monique Van Loon

Waar bestellen we?

Och, ik mis het wel hoor. Een glas sancerre op een zonovergoten terras, met een ober die je een grote plank met borrelhapjes brengt. Maar we moeten nog even volhouden, dus creëer ik het ­terrasgevoel op mijn eigen balkon met de bezorgservice van The Lobby van Hotel V. Zowel hun ­vestiging aan het Nesplein als die aan de Fizeau­straat bezorgt, zelf afhalen is ook mogelijk.

Wat biedt het menu?

Het menu is niet groot, maar wel aantrekkelijk. De echte klassiekers van The Lobby staan erop, zoals de caesarsalade en twee soorten flamm­kuchen. Ik zie meerdere malen witte asperges opduiken; heel blij dat dat seizoen inmiddels volop van start is gegaan. Tot slot spot ik twee soorten desserts en een grote selectie aan wijn, bier en fris. Mocht je opeens zin hebben in een fles Oostenrijkse sekt: bij The Lobby stoppen ze het zo in de tas voor je.

Rijden maar…

Na iets minder dan een uur arriveert de bezorger; het was kennelijk druk bij de zaak. Er is goed nagedacht over de verpakking, ik vind zelfs een zeepje en kaarsjes in de tas. Wauw.

Ik begin met de ceviche (€15). Een zeer royale portie in zuur gegaarde corvina (ombervis) met avocado, geblakerde maïs, radijsjes en romainesla. Licht pittig en met een aangenaam zuurtje, de vis heeft zijn stevigheid behouden. Topgerechtje.

-Beeld Monique Van Loon

Prima begin!

Ondertussen breek ik de beroemde flammkuchen (€13) aan. Hij is groot van formaat en met een knapperige bodem, maar de topping van spek, ui en gruyère is voor mij te grof. Vooral de kaas is een dikke, stugge plak die niet overal goed gegratineerd is. Tikje jammer.

Dan het gerecht waar ik het meest naar uitkeek: de asperges à la flamande (€17,50), een flink bord vol. De asperges zijn perfect gegaard en de krieltjes mooi geroosterd. Je krijgt er twee keer ei bij: gekookt en gehakt door de botersaus én een los gepocheerd exemplaar, dat zelfs nog een lopende dooier heeft. Knap! De ham is wat aan de vettige kant en maakt dit samen met de gesmolten boter tot een machtig gerecht. Helemaal niet erg, maar ik zou er dan zelf nog een frisse salade bij maken en geen voorgerecht nemen.

Ook nog een dessert besteld?

Absoluut. Ik buik een paar uur uit en peuzel dan de chocolademousse (€7,50) alsnog op, wederom een formidabele hoeveelheid. De mousse is puur en goddelijk lekker, de hazelnootcrumble en blauwebessencompôte maken het af. 

Fijn van Floreyn

Restaurant Floreyn biedt elke week een nieuw Do-it-together-menu. Voor €27,50 krijg je drie gangen, plus amuse en friandises. Een kwestie van zelf opwarmen, opmaken en héél erg genieten. Zie www.restaurant-floreyn.nl/dit.

Sjefietshe in quarantaine

Ook visbar Sjefietshe doet aan afhaal (zie www.sjefietshe.nl) en bezorging (via UberEats). Van frisse ceviche tot spicy visburgers: een absolute aanrader. 

Vanmenno in de vriezer

Het ambachtelijke Franse brood van Menno ’t Hoen uit IJsselstein is tevens thuis te bestellen. Kwestie van even zelf afbakken. Slim om de vriezer mee te vullen!

The Lobby

Open di-zo 17.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats
Prijs €53 voor flammkuchen, twee gerechten en dessert
Aanrader Ja, de porties zijn enorm en de smaken goed en machtig (de flammkuchen ­wellicht iets té)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden