PlusNet open

Bij Survival Club hoef je echt niet als een gek over de hindernisbaan

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Survival Club.

Survival Club.
 Beeld Susanne Stange
Survival Club.Beeld Susanne Stange

Tot voor kort was het terrein naast voetbalvereniging SDZ niet meer dan een brede, door onkruid overwoekerde berm. Justin Wiggers (23), eigenaar en oprichter van Survival Club, maaide het groen eigenhandig plat, en bouwde er de gelijknamige hindernisbaan. Op het afgesloten terrein in West is nu een parcours opgezet van touwen, autobanden en ladders.

De hindernissen zijn voor sporters van alle niveaus. Wie de losse monkey bar niet aandurft, begint gewoon bij de vastliggende variant. Wiggers benadrukt: “De survivalsport is voor iedereen. Laat je vooral niet van de wijs brengen door mensen die als een gek over de baan heen gaan.” Van kinderen tot zestigplussers, iedereen kan op zijn eigen manier over de hindernissen klauteren en duikelen.

Volgens Wiggers is bij Amsterdammers niet voldoende bekend hoe gezond de survivalsport is. In de sportschool train je een bepaalde spiergroep, maar wie slingerend aan touwen en autobanden een grasveld oversteekt, gebruikt z’n hele lichaam. En je bent in de buitenlucht; zeker in coronatijd een groot voordeel.

Enthousiast geworden? Dan kun je een abonnement (€22,50 per maand) of tienrittenkaart (€85) kopen. Tijdens een training mag je op eigen houtje het parcours verkennen of deelnemen aan een groepsles. Survival Club is ook aangesloten bij Onefit en Classpass. In welke vorm je ook komt sporten, plezier is het belangrijkste. Wiggers: “Als je aan het einde van de baan komt, moet je meteen denken: ik wil nog een keer!”

Tips? open@parool.nl.

Survival Club

Transformatorweg 10

https://survivalclub.nl/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden