Plus Net Open

Bij Publiek drink je wijnen uit Montpellier

De vader van eigenaar Plassard zoekt in Montpellier de beste wijnen uit. Beeld Lin Woldendorp

Na vijftien jaar voor zijn werk te hebben rondgereisd, streek Benjamin Plassard (34) vier jaar geleden neer in Amsterdam. Toen hij het gevoel had de stad goed genoeg te kennen, ­besloot hij dat het tijd was voor iets wat hij samen met zijn vrienden ­Caspar van Dam (31) en Youp Theunissen (29) al langer wilde doen: het openen van café-bistro Publiek.

Ze schenken enkel bier van kleinschalige Nederlandse brouwerijen, de wijn komt uit Montpellier. Daar zoekt de vader van Plassard speciaal voor Publiek de beste wijnen uit. Zo’n wijntje kunnen gasten drinken op het ruime terras aan het water, met uitzicht op de Linnaeuskade. Schijnt de zon niet, dan zit je binnen ook prima.

Achterover leunen

Publiek is een open, lichte plek, met veel goud- en bruintinten. Tussen de planten door kun je de koks aan’t werk zien in de keuken. De straatkant van het pand is een en al glas, wat het verleidelijk maakt om maar gewoon achterover te leunen en naar de voorbijgangers buiten te kijken.

Op de snackkaart onder andere cheesy fries (€5,50) en crispy kippendijen (€7,50). Of blijf hangen tot het avondeten, waar alleen de rib-eye (€18,50) boven de vijftien euro uitkomt. Voor de vegetariër is er een groentequiche (€12,50). En voor wie dan nog niet verzadigd is, is er taart (wisselend, €6,50) en ijs (€2).

Een gebalanceerde kaart, waarop ook nog alles zelfgemaakt is, aldus Plassard. “Behalve de kaasstengels en de bitterballen! Maar daar werken we aan.”

Publiek

Oranje-Vrijstaatkade 69
020 737 2167

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden