PlusNet open
Bij Plant Based Sushi smaakt de vegan ‘vis’ écht naar vis
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Plant Based Sushi.
Vegan is geen cuisine, de truc is om een cuisine vegan te maken. Dat is het uitgangspunt van Plant Based Sushi aan de Admiraal de Ruijterweg. Bij oprichter Claudia Deken (24) kwam de komkommermaki haar neus uit. Ze zette haar frustratie om in passie: “Ik had gewoon sushi nodig.”
Wie binnenkomt, zou niet meteen raden dat hier sushi wordt geserveerd. Er is weinig Aziatisch te ontdekken in het interieur, dat vooral bestaat uit hippe tweedehands meubels en veel kamerplanten. Ook de menukaart heeft westerse trekjes. Neem bijvoorbeeld de Blue Ocean Roll, gevuld met zuurkool, vegan bacon en avocado. De Green Wasabi Roll neigt meer naar het Aziatische, met crispy vegan vis, augurk, komkommer en wasabimayo.
De vegan vis is gemaakt van Chinese paddenstoelen en gemarineerd met zeewierpoeder, zodat het die typisch zeeachtige smaak krijgt. Chef Jessica Lai (33): “Het smaakt echt naar vis. En ik ben een van de weinige niet-vegans in de keuken, dus ik kan het weten.”
Plant Based Sushi begon als pop-uprestaurant in Noord. Dat werd zo’n succes, dat Deken ging kijken naar een vaste locatie. Ervaring in de horeca had ze niet. Partner Lai werkte al jaren als kok en werd dus de baas over de keuken.
Lai: “Wat ons restaurant bijzonder maakt, is dat je niet vegan hoeft te zijn om het eten geweldig te vinden. Daar ben ik trots op.”
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl.
Plant Based Sushi
Admiraal de Ruijterweg 331